סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

לביבות בטטה וג'ינג'ר אפויות

לביבות בטטה וג'ינג'ר אפויות
הדפס

כ – 30 לביבות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן טיגון: 12 דקות | זמן כולל: 22 דקות

מרכיבים

    ללביבות:

    • 2 בטטות גדולות קלופות (כ-750 גרם) 
    • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
    • 4 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 2 קוביות פטרוזיליה דורות  
    • 4 ביצים  
    • 2 כפות קמח תופח  
    • 1 כפית מלח  
    • 2 כפות שומשום/שומשום שחור (לא חובה)  
    • שמן סויה או ספריי שמן לשימון  

    לרוטב טחינה:

    • 3 כפות טחינה גולמית  
    • 1 כפית שמן שומשום  
    • 2 כפות מיץ לימון  
    • 2 כפות רוטב סויה  
    • מים לפי הצורך  

    1. מחממים תנור ל-200 מעלות ללא טורבו. 
    2. מוציאים את כל קוביות דורות לקערה גדולה ומניחים בצד. 
    3. מגרדים את הבטטות בפומפייה גסה, ומוסיפים לקערה הגדולה. 
    4. שוברים 4 ביצים ומוסיפים, מערבבים עם כף את כל החומרים. 
    5. מוסיפים 4 כפות קמח תופח, כפית מלח ושומשום ומערבבים שוב עד שאין קמח נראה לעין. זה בסדר אם התערובת נראית קצת נוזלית.
    6. מרפדים מגש אפייה בנייר אפייה ומשמנים עם ספריי שמן (או מברישים בשמן)
    7. יוצקים כף מהתערובת על המגש, משאירים רווח קטן וחוזרים על הפעולה. 
    8. אופים בחלקו העליון של התנור 10 דקות, בודקים אם הלביבות הגיעו לצבע הרצוי, משאירים לעוד 2 דקות אם צריך. 
    9. מערבבים את חומרי הרוטב למעט המים בקערית, ומוסיפים מים עד שמגיעים למרקם הרצוי.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

      X