סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

לביבות זוקיני ופטה

לביבות זוקיני ופטה
הדפס

כ – 30 לביבות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות

מרכיבים

    ללביבות:

    • 3 יחידות זוקיני ירוק בינוני (כ-750 גרם) 
    • 1/2 כפית מלח  
    • 3 קוביות שמיר דורות  
    • 1 כף בצל ירוק קצוץ  
    • 1 כף נענע קצוצה  
    • 2 ביצים  
    • כוס גבינת פטה מגורדת (120 גרם) 
    • 1/2 כוס פירורי לחם (רצוי פנקו) 
    • 1 כפית אבקת אפיה  
    • שמן סויה לטיגון  

    למטבל יוגורט:

    • 1 גביע יוגורט (200 גרם) 
    • 1 מלפפון  
    • 1 קוביית שום דורות  
    • 1 כף שמן זית  
    • 1/2 כפית מלח  

    1. מגרדים את הזוקיני בפומפייה גסה, מוסיפים ½ כפית מלח ומערבבים. מניחים בצד כ-10 דקות, המלח יעזור להגיר את הנוזלים מהזוקיני. 
    2. בינתיים, מוציאים 3 קוביות שמיר דורות לקערה גדולה. 
    3. קוצצים נענע ובצל ירוק ומוסיפים. 
    4. מכינים את המטבל: מוציאים 1 קוביית שום דורות לקערית, קוצצים מלפפון דק ומוסיפים, מוסיפים יוגורט, שמן זית, מלח ומערבבים.
    5. לאחר 10 דקות סוחטים את הזוקיני ומוסיפים לשאר מרכיבי הלביבות. איך? לוקחים כמות שנכנסת בין שתי כפות הידיים, לוחצים היטב מעל הכיור, ומעבירים לקערה עם קוביות שמיר דורות. חוזרים על הפעולה עם שאר הכמות. 
    6. מוסיפים גבינת פטה, ביצים ואבקת אפיה ומערבבים.
    7. מוסיפים ½ כוס פירורי לחם ומערבבים שוב.
    8. מחממים מחבת רחבה עם שמן סויה בגובה ½ סנטימטר על להבה בינונית.
    9. מורידים את הלביבות למחבת בעזרת כף: מרימים כף מהתערובת, משטחים עם היד על הכף ומחליקים למחבת. לא לוחצים על הלביבות כשהן כבר במחבת- הן עלולות להידבק לתחתית.
    10. מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהלביבות מזהיבות. במידה והלביבות עדינות מדי ומתפרקות כשהופכים אותן- מוסיפים עוד 2 כפות פירורי לחם ומנסים שוב.
    11. מעבירים לרשת או נייר סופג ומגישים חם.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו
    X