כ – 30 לביבות | זמן הכנה: 10 דקות | זמן טיגון: 15 דקות | זמן כולל: 25 דקות
מרכיבים
ללביבות:
3 יחידות זוקיני ירוק בינוני(כ-750 גרם)
1/2 כפיתמלח
3 קוביותשמיר דורות
1 כףבצל ירוק קצוץ
1 כף נענע קצוצה
2ביצים
כוס גבינת פטה מגורדת(120 גרם)
1/2 כוספירורי לחם(רצוי פנקו)
1 כפיתאבקת אפיה
שמן סויה לטיגון
למטבל יוגורט:
1גביע יוגורט(200 גרם)
1מלפפון
1 קובייתשום דורות
1 כףשמן זית
1/2 כפיתמלח
מגרדים את הזוקיני בפומפייה גסה, מוסיפים ½ כפית מלח ומערבבים. מניחים בצד כ-10 דקות, המלח יעזור להגיר את הנוזלים מהזוקיני.
בינתיים, מוציאים 3 קוביות שמיר דורות לקערה גדולה.
קוצצים נענע ובצל ירוק ומוסיפים.
מכינים את המטבל: מוציאים 1 קוביית שום דורות לקערית, קוצצים מלפפון דק ומוסיפים, מוסיפים יוגורט, שמן זית, מלח ומערבבים.
לאחר 10 דקות סוחטים את הזוקיני ומוסיפים לשאר מרכיבי הלביבות. איך? לוקחים כמות שנכנסת בין שתי כפות הידיים, לוחצים היטב מעל הכיור, ומעבירים לקערה עם קוביות שמיר דורות. חוזרים על הפעולה עם שאר הכמות.
מוסיפים גבינת פטה, ביצים ואבקת אפיה ומערבבים.
מוסיפים ½ כוס פירורי לחם ומערבבים שוב.
מחממים מחבת רחבה עם שמן סויה בגובה ½ סנטימטר על להבה בינונית.
מורידים את הלביבות למחבת בעזרת כף: מרימים כף מהתערובת, משטחים עם היד על הכף ומחליקים למחבת. לא לוחצים על הלביבות כשהן כבר במחבת- הן עלולות להידבק לתחתית.
מטגנים כ-2 דקות מכל צד עד שהלביבות מזהיבות. במידה והלביבות עדינות מדי ומתפרקות כשהופכים אותן- מוסיפים עוד 2 כפות פירורי לחם ומנסים שוב.