סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

לביבות תפוחי אדמה ובטטה

לביבות תפוחי אדמה ובטטה
הדפס

30-40 יחידות

מרכיבים

  • 4-5 תפוחי אדמה אדומים בינוניים 
  • 1 בטטה  
  • 3 ביצים  
  • 3 כפות קמח תופח 
  • ¾ כפית מלח  
  • ¼ פלפל שחור  
  • ½ כפית פפריקה מתוקה  
  • 2 קוביות פטרוזיליה דורות  
  • 4 קוביות כוסברה דורות או פטרוזיליה 
  • שמן טיגון קנולה או חמניות 
  • להגשה:  
  • גביע יוגורט כל יוגורט יעבוד, רצוי לפחות 5% 
  • כף גדושה לימון כבוש קצוץ 
  • כף שמן זית  
  • קורט מלח  
  • צלוחית רוטב פלפלים חריף (סרירצ׳ה, או אריסה) 

אופן ההכנה

  1. מקלפים ומגרדים את תפוחי האדמה והבטטה במגרדת גדולה.
  2. בקערה נפרדת- מערבבים ביצים, קמח, פירורי לחם, קוביות עשבי תיבול דורות ותבלינים.
  3. מערבבים את שתי הקערות בידיים.
  4. במחבת קטנה מחממים מעט שמן ומטגנים מעט (חצי כף) מהתערובת. טועמים ומתקנים מלח ופלפל בתערובת אם צריך.
  5. מחממים מחבת רחבה עם שמן בגובה סנטימטר על הלהבה הגדולה.
  6. לוקחים מהתערובת עם כף, משטחים על הכף עם האצבעות ומניחים בתוך השמן. חוזרים על הפעולה עד שהמחבת מלאה. מניחים בלי לגעת לשתי דק' ואז מתחילים להפוך.
  7. מעבירים מהמחבת בזהירות לרשת לסינון השמן.
  8. מערבבים יוגורט, לימון כבוש, שמן זית ומלח ומניחים בקערה לצד הלביבות.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: