סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מוסקה חציל מגולגל

מוסקה חציל מגולגל
הדפס

| זמן הכנה: 25 דקות | זמן בישול: 20 דקות | זמן כולל :45 דקות

מרכיבים

  • 2 חצילים גדולים 
  • 3 כפות שמן זית  
  • 500 גרם בשר בקר טחון  
  • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 קוביות שום דורות  
  • ½1 כוס תרד שטוף וקצוץ 
  • 2 קוביות פסטו דורות  

לרוטב:

  • 2 קוביות רוטב עגבניות דורות  
  • פחית עגבניות מרוסקות  
  • חצי כוס מים  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • חצי כוס בצל ירוק קצוץ 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. פורסים את החציל לאורך לפרוסות דקות (כדאי להעזר במנדולינה לקבלת אפיה אחידה).
  3. מסדרים את הפרוסות על מגש מרופד בנייר אפיה, מזלפים שמן זית, מלח ופלפל וצולים בחלקו העליון של התנור. לכמות הפרוסות שבמתכון תזדקקו לשני מגשים / להכין באותו מגש פעמיים.
  4. צולים את החצילים כ10 דק', חשוב לא לתת להם להשחים ולהתייבש מדי, כדי שלא יאבדו את הגמישות שלהם.
  5. בינתיים מחממים מחבת טפלון רחבה ומשחימים את הבשר. מסננים, מנקים את המחבת ומחזירים לאש. מוסיפים את קוביות  בצל מטוגן דורות וקוביות שום דורות, שתי כפות שמן זית ומטגנים כחמש דק'.
  6. מוציאים את החצילים ומניחים בצד להתקרר.
  7. מוסיפים למחבת תרד,קוביות  פסטו דורות,  מתבלים במעט מלח ופלפל וממשיכים עוד 3-4 דק'.
  8. מעבירים את תערובת הבשר לקערה. מנקים ומחזירים את המחבת לאש. מוסיפים למחבת את קוביות  רוטב עגבניות דורות, עגבניות מרוסקות, מים, ומבשלים על להבה קטנה.
  9. מניחים כף מתערובת הבשר על פרוסת חציל, מגלגלים ומניחים בזהירות בתוך הרוטב. מכסים את המחבת ומשאירים להתבשל עוד כ-10 דק'.
  10. מפזרים בצל ירוק קצוץ ומגישים.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X