סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מוס לימון

מוס לימון
הדפס

 6 סועדים |  זמן הכנה: 30 דקות | זמן קירור: שעתיים עד לילה 

מרכיבים

    קריש לימון:

    • סוכר (100 גרם) 
    • ¼ כוס מיץ לימון (60 מ"ל) 
    • גרידה מ-2 לימונים  
    • 3 חלמונים  
    • 1 קובייה ג'ינג'ר דורות  
    • חמאה (50 גרם) 

    שטרוייזל ג'ינג'ר:

    • חתוכה לקוביות חמאה (50 גרם) 
    • 4 כפות סוכר חום (50 גרם) 
    • 1/3 כוס קמח לבן (50 גרם) 
    • 1 קוביית ג'ינג'ר דורות  

    להגשה:

    • 1 מיכל שמנת מתוקה (38%) 
    • 1 קופסת תותים (כ-400 גרם) 
    • 6 כוסות  

    1. מניחים את כל החומרים עד ליצירת קריש לימון בסיר קטן, מבשלים על להבה חלשה (חשוב) תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לערבב עד המטרפה משאירה שובל בנוזל. מעבירים לכלי קטן, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
    2. מערבבים את מרכיבי השטרויזל בידיים עד שנוצרים פירורים. אופים בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-25 דקות עד שמזהיב.
    3. שוטפים וחותכים את התותים.
    4. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה (לא מוסיפים סוכר) במיקסר שולחני או ידני.
    5. מקפלים בעדינות את קריש הלימון לתוך הקצפת.
    6. מניחים בכל כוס כף מהפירורים, תותים, מוס ושוב תותים. ומגישים. ניתן לשמור את הקינוח במקרר מורכב עד 24 שעות.

     

    אפשר לרסק כוס עוגיות חמאה ולדלג לעל שלב הכנת הפירורים
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו
    X