סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מק אנד צ׳יז

מק אנד צ׳יז

4 סועדים
זמן הכנה – 20 דקות
זמן אפיה -25 דקות
זמן כולל – 45 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 250 גרם פסטה קצרה  
  • 50 גרם חמאה  
  • 20 גרם חמאה מומסת  
  • 3 כפות קמח  
  • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 4 קוביות פסטו דורות  
  • 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי  
  • 600 מ״ל חלב  
  • 1 כפית פפריקה מתוקה  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • ביצה  
  • 200 גרם גבינת צ׳דר מגורדת  
  • כוס פירורי לחם או פנקו 

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות, מבשלים את הפסטה לפי הוראות ההכנה, ומסננים.
  2. בינתיים בסיר בינוני, על להבה בינונית, ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים (רצוי במטרפה) בלי להפסיק למשך דקה.
  3. כעבור דקה, מוסיפים את החלב, בצל מטוגן דורות, פסטו דורות ועשבי תיבול איטלקי דורות.  מבשלים עוד כ5 דק'  תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
  4. מוסיפים את הפסטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  5. מכבים את האש, מערבבים פנימה את הביצה ו2/3 מהגבינה המגורדת.
  6. מעבירים לתבנית פיירקס, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת ומפזרים מעל. מסיימים בפיזור הגבינה שנותרה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דק' .
  7. מוציאים מהתנור, מניחים בחוץ כ4-5 דק' לפני ההגשה (הגבינה רותחת!)
ניתן להשתמש בכל פסטה שעדיפה עליכם. קצרה או ארוכה. הפסטה המומלצת היא פשטה קצרה בצורת ר׳, אך משום ממה קשה למצוא אותה בסופרים.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו