סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק אפונה

מרק אפונה
הדפס

| 8 סועדים | זמן הכנה: 7 דקות | זמן בישול: 30-40 דקות |

מרכיבים

  • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 קוביות שום דורות  
  • 5 קוביות בזיליקום דורות  
  • 2 כפות שמן זית  
  • 1 גזר גדול  
  • 2 כוסות אפונה יבשה  
  • 1.75 ליטר מים (7 כוסות) 
  • עלי נענע מ- 5/6 גבעולים 
  • 1 כוס אפונה קפואה (לא חובה) 
  • 1/2 כפית אבקת כמון  
  • 1 כפית שטוחה מלח  
  • 1/4 כפית פלפל שחור  

  1. מוציאים לסיר בינוני 4 קוביות בצל מטוגן דורות, 3 קוביות שום דורות ו-2 כפות שמן זית. מדליקים להבה בינונית ומטגנים כדקה עד 2 דק'.
  2. בינתיים מקלפים ומגרדים גזר אחד בפומפייה ומוסיפים לסיר. מטגנים עוד דקה ומערבבים מדי פעם.
  3. מוסיפים אפונה יבשה ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה חלשה כ30-40 דק' עד שהאפונה רכה.
  4. מוסיפים את הנענע, 5 קוביות בזיליקום דורות, מלח, פלפל שחור וכמון.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון.
  6. מוסיפים למרק את האפונה הקפואה. טועמים ומתקנים מלח ופלפל לפי הצורך.
  7. במידה והתקבל מרק סמיך מדי, מוסיפים מעט מים ומערבבים. חוזרים על הפעולה עד שמגיעים למרקם הרצוי.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: