סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק דלורית וג׳ינג׳ר

מרק דלורית וג׳ינג׳ר
הדפס

6 סועדים

מרכיבים

  • 1 קילו דלורית קלופה ונקייה מגרעינים 
  • 5 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 ענפי טימין  
  • 2 קוביות ג׳ינג׳ר דורות  
  • 1 פרוסת לחם לבן  
  • 2 כוכב אניס  
  • מיץ מתפוז אחד 
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • שמנת חמוצה  
  • עירית או בצל ירוק קצוץ 

אופן ההכנה

  1. מניחים בסיר את קוביות בצל מטוגן דורות וקוביות ג׳ינג׳ר  דורות. מדליקים את האש ומטגנים כ2 דק'.
  2. בינתיים חותכים את הדלעת לחתיכות גסות.
  3. מוסיפים את הדלעת והטימין ומכסים במים.
  4. מוסיפים את הלחם ומבשלים כ25-30 דק' עד שהדלעות רכות מאוד.
  5. מכבים את האש, מוציאים את הטימין ושליש מכמות המים מהסיר עם מצקת ושומרים בצד (לא לזרוק!)
  6. טוחנים את המרק עם בלנדר מוט (או מעבירים לבלנדר בזהירות) ומוסיפים את יתרת ההנוזל ששמנו בצד עד שמגיעים למרקם הרצוי.
  7. מחזירים את המרק הטחון לסיר, מוסיפים את מיץ התפוזים וכוכבי אניס, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים לעוד 5-6 דק' על אש קטנה. טועמים ומתקנים תיבול.
  8. מגישים עם כף שמנת חמוצה ועירית.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו