סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק כרובית משגע עם גרגרי חומוס

מרק כרובית משגע עם גרגרי חומוס
הדפס

 6-8 סועדים |  זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 30 דק' | זמן כולל: 45 דק

מרכיבים

  • 6 קוביות שום דורות  
  • 1 ראש כרובית (600-700 גרם) 
  • 1 פחית גרגירי חומוס (300 גרם) 
  • 4 כפות שמן זית  
  • כפית אבקת כמון  
  • 1 כפית פפריקה מתוקה  
  • 1 כפית עלי טימין טרי או יבש  
  • 1 ליטר מים  
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות (כ-400 גרם) 
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה  
  • מלח  
  • פלפל שחור  

  1. מוציאים קוביות שום דורות לקערית, ומחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים בינוניים, מסננים את גרגירי החומוס מהקופסה. שומרים חצי כוס מהנוזל בצד.
  3. מוסיפים לקוביות שום דורות, 4 כפות שמן זית, כמון , פפריקה מתוקה וטימין, ½ כפית מלח ומערבבים.
  4. מערבבים את פרחי הכרובית וגרגרי החומוס עם תערובת התבלינים, מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה וצולים בתנור כ-20 דקות עד שמזהיבים.
  5. בינתיים מבשלים את קוביות תפוחי האדמה ב-1 ליטר מים וחצי כפית מלח. עד לריכוך.
  6. מוציאים את הכרובית והחומוס מהתנור, מעבירים לסיר (רק אחרי שתפוחי האדמה התרככו), אפשר להשאיר מעט מהחומוס והכרובית בצד לקישוט.
  7. טוחנים בעזרת בלנדר מוט, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים 5 דקות נוספות.
  8. טועמים ומתקנים תיבול מלח ופלפל שחור. במידה והמרק סמיך מדי, מוסיפים עוד כוס מים ומבשלים 2 דקות נוספות.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X