סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק עגבניות צלויות

מרק עגבניות צלויות
הדפס

| 6 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 50 דקות |

מרכיבים

  • 10-12 עגבניות טריות בשלות (1.5 קילו) 
  • 3-4 כפות שמן זית  
  • 3 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 קוביות שום דורות  
  • 2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות  
  • 1.5 ליטר מים (6 כוסות) 
  • 10-12 עגבניות מיובשות (או עגבניות לחות) 
  • 5 קוביות בזיליקום דורות  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל), לא חובה  
  • 2 כפות פסטיס אוזו או פרנו  

  1. מחממים תנור ל200 מעלות.
  2. חוצים את העגבניות ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה עם הקליפה כלפי מטה. מזליפים מעט שמן זית ומלח, וצולים בחלק העליון של התנור כ25-30 דק' עד שהקצוות משחימים.
  3. מוציאים לסיר 2 כפות שמן זית, 3 קוביות בצל מטוגן דורות, 2 קוביות שום דורות. מדליקים את האש, ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב, עד שהשום מפיץ ריח נעים.
  4. מוסיפים לסיר 2 קוביות רוטב עגבניות וקוביות בזיליקום דורות, עגבניות צלויות, עגבניות לחות ומים. מבשלים על להבה בינונית 15-20 דק'. (המרק אמור לבעבע קלות, שנו את גובה הלהבה בהתאם).
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, ומחזירים לאש.
  6. מוסיפים 4 קוביות בזיליקום דורות. בשלב הזה מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה למרקם חלק יותר. אוהבי האניס יכולים להוסיף שתי כפות פסטיס (אפשר להוסיף אחד מהם או את שניהם).
  7. מתבלים במעט מלח ופלפל ומבשלים לעוד 2-3 דק'. טועמים בזהירות, מתקנים מלח ופלפל ומגישים.
צליית העגבניות לפני מרכזת ומעשירה את טעמן. במידה ואין לכם זמן, בשלו את המרק עם עגבניות טריות והאריכו את זמן הבישול ב-30 דקות.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: