| 6 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 50 דקות |
מרכיבים
10-12עגבניות טריותבשלות (1.5 קילו)
3-4 כפות שמן זית
3 קוביות בצל מטוגן דורות
2 קוביות שום דורות
2 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות
1.5 ליטר מים(6 כוסות)
10-12עגבניות מיובשות(או עגבניות לחות)
5 קוביות בזיליקום דורות
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס שמנת מתוקה(120 מ"ל), לא חובה
2 כפות פסטיסאוזו או פרנו
מחממים תנור ל200 מעלות.
חוצים את העגבניות ומסדרים על מגש מרופד בנייר אפיה עם הקליפה כלפי מטה. מזליפים מעט שמן זית ומלח, וצולים בחלק העליון של התנור כ25-30 דק' עד שהקצוות משחימים.
מוציאים לסיר 2 כפות שמן זית, 3 קוביות בצל מטוגן דורות, 2 קוביות שום דורות. מדליקים את האש, ומטגנים כדקה תוך כדי ערבוב, עד שהשום מפיץ ריח נעים.
מוסיפים לסיר 2 קוביות רוטב עגבניות וקוביות בזיליקום דורות, עגבניות צלויות, עגבניות לחות ומים. מבשלים על להבה בינונית 15-20 דק'. (המרק אמור לבעבע קלות, שנו את גובה הלהבה בהתאם).
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, ומחזירים לאש.
מוסיפים 4 קוביות בזיליקום דורות. בשלב הזה מוסיפים חצי כוס שמנת מתוקה למרקם חלק יותר. אוהבי האניס יכולים להוסיף שתי כפות פסטיס (אפשר להוסיף אחד מהם או את שניהם).