סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק קארי אדום

מרק קארי אדום
הדפס

זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 25 דקות | זמן כולל: 35 דקות | 6 סועדים

מרכיבים

  • 3 כפות שמן  
  • סינטה בקר או חזה עוף חתוכים לרצועות (400 גרם) 
  • 2 בצלים סגולים חתוכים גס  
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים גס  
  • 5 קוביות בזיליקום דורות  
  • 5 קוביות כוסברה דורות  
  • 5 קוביות שום חריף דורות  
  • 5 קוביות ג'ינג'ר דורות  
  • 1 קובייה כורכום דורות  
  • 2 כפות רסק עגבניות  
  • חלב קוקוס (2 כוסות - 500 מ"ל) 
  • 5 כוסות מים (1.2 מ"ל) 
  • 1 כף שטוחה מלח  
  • 1 כף רוטב דגים  
  • 2 כפות מיץ לימון  

להגשה:

  • ½ חבילה אטריות אורז (200 גרם) 
  • בוטנים קלויים וקלופים (100 גרם) 
  • בצל ירוק  
  • רבעי לימון  
  • פלפל חריף טרי (לא חובה) 

  1. מחממים היטב שמן בסיר מתאים, מוסיפים את הבקר או חזה עוף, מטגנים כ-3 דקות.
  2. מוסיפים בצלים ופלפלים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את כל קוביות דורות ומטגנים דקה נוספת תוך כדי ערבוב.
  4. מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומוסיפים חלב קוקוס ומים. מביאים לרתיחה ומחלישים את הלהבה, מבשלים 20 דקות נוספות.
  5. בינתיים מניחים את אטריות האורז בקערה גדולה ויוצקים מים רותחים עד לכיסוי. לאחר 5 דקות מסננים היטב.
  6. לאחר 20 דקות, מוסיפים מלח, רוטב דגים ומיץ לימון. מערבבים וטועמים, מוספים מלח לפי הטעם.

מגישים חם עם אטריות אורז, בוטנים קצוצים, בצל ירוק ופלפל חריף.

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X