מס' סועדים: 4-6 | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 60 דקות
מרכיבים
לניוקי:
1 כוסמלח גס
1 קילו תפוחי אדמה אדומים קשים(כ- 6 יחידות)
4 קוביותבזיליקום דורות
1 חלמון
¼ כוס קמח פסטה(35 גרם)
¼ כוס קמח(35 גרם)
1 כפית גרידת לימון
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3 כפותפרמזן מגורד להגשה
לרוטב:
חמאה(50 גרם)
¼ כוס זיתים מגולענים
2 קוביותשום חריף דורות
4 קוביותפסטו דורות
½ כוס מים
מלח
פלפל
פרמזן מגורד להגשה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מפזרים מלח גס בתבנית ומניחים את תפוחי האדמה על המלח.
מכניסים למרכז התנור ואופים 60 דקות.
אחרי 60 דקות חוצים תפו"א לשניים ובודקים אם מוכן בפנים, התפו"א צריך להיות אכיל. אם צריך – מוסיפים עוד 10 דקות לאפייה.
כשתפוחי האדמה מוכנים, חוצים אותם לשניים ומרוקנים את התוכן שלהם לקערה. העבודה עם תפוחי האדמה צריכה להתרחש כשהם חמים עדיין, היעזרו במגבת אם צריך.
מעבירים את תפוחי האדמה הקלופים במועך לניוקי (מזכיר מועך שום גדול, יש בכל חנות כלי בית). אם אין אפשר להשתמש שמועך פירה רגיל, אבל התוצאה תהיה פחות אוורירית.
מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים ומערבבים עד שמתקבלת מסה אחידה. ככל שמעבדים את הניוקי פחות, התוצאה תהיה רכה ונימוחה יותר.
אם הבצק המתקבל רך ומתפרק מידי, מוסיפים מעט קמח (אבל בקמצנות), ככל שמוסיפים יותר קמח הבצק יהיה קל יותר לעבודה אך יהיה קשה יותר למאכל.
מקמחים קלות את משטח העבודה ומקמחים קלות גם מגש בגודל שיכול להיכנס למקרר.
בוצעים חתיכה מהבצק ומגלגלים לנקניק ארוך על המשטח, חותכים לחתיכות ברוחב 2 ס"מ ומעבירים עם תרווד בעדינות למגש. לא נורא אם החתיכות לא מושלמות או אחידות.
מעבירים למקרר ל-15 דקות לפחות.
בינתיים מרתיחים מים בסיר, מוסיפים כף מלח.
מוסיפים חלק מהניוקי (1/3 כמות בכל פעם) ומבשלים 3-4 עד שהניוקי צפים. מוציאים בעזרת מסננת, ומעבירים למי קרח.
לאחר שהכל התבשל, מסננים היטב ומשמנים עם כף שמן זית. מכניסים למקרר עד ההגשה.