סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

פלפלים ממולאים

פלפלים ממולאים
הדפס

6 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות | זמן בישול: 50 דקות | זמן כולל: שעה ו-15 דקות

מרכיבים

  • 16-18 פלפלים קטנים 
  • 3 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 גזרים קלופים 
  • 2 סלק אדום קטן קלוף 
  • 1 קישוא  
  • 200 גרם דלעת/דלורית  
  • 3 קוביות שום דורות  
  • 3 פטרוזיליה דורות  
  • 3 כוסברה דורות  
  • ½ קילו אורז עגול  
  • 2 כפות רסק עגבניות  
  • 1 כפית פלפל שחור  
  • 11/2 כפית מלח  
  • 1 כפית פפריקה מתוקה  
  • 1 כפית פפריקה מעושנת  
  • 1 כפית מלח לימון  
  • 2 תפוחי אדמה שטופים ופרוסים (לתחתית הסיר) 

אופן ההכנה

  1. מוציאים לקערה גדולה קוביות כוסברה דורות, קוביות פטרוזיליה דורות ומניחים בצד.
  2. קוצצים במעבד מזון או בסכין את הירקות- גזר סלק, דלעת וקישוא.
  3. מניחים במחבת רחבה- קוביות בצל מטוגן דורות, קוביות שום דורות ואת הירקות הקצוצים. מאדים על להבה בינונית  כ5-6 דק'. אם המחבת מתייבשת, יש להוסיף 2-3 כפות מים.
  4. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר מעט.
  5. מוסיפים לקערה הגדולה (זו עם הפטרוזיליה והכוסברה) אורז עגול שטוף, רסק עגבניות, ואת כל התבלינים.
  6. חותכים לכל הפלפלים את החלק העליון, ומוציאים את הגרעינים.
  7. מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית סיר רחב ונמוך (לא יותר נמוך מגובה הפלפלים).
  8. מוסיפים לקערה הגדולה את הירקות המבושלים, מערבבים היטב וממלאים את הפלפלים בתערובת (למלא בערך 80 אחוז גובה מהפלפל היות והאורז מתנפח בבישול). מכסים עם ה״כובע״ של הפלפל.
  9. מצופפים את כל הפלפלים בסיר, מוסיפים 2 כוסות מים,  מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהאורז מוכן.
1. קל מאוד למלא פלפלים, אבל אפשר לערבב בסיר גם ירקות אחרים- עגבניות/קישואים/עלי כרוב וכו׳ 2. גזר וסלק הם ירקות בסיסיים למתכון, הקישוא והדלעת הם תוספת אך לא חובה, אפשר להוסיף לירקות הקצוצים ירקות קשים אחרים לגיוון. 3. כדאי להכין תערובת מילוי כפולה (קילו אורז עגול), ולהקפיא מחצית. כך בפעם הבאה כל שנשאר הוא למלא את הירקות ולבשל.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X