סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלט עוף קר עם מנגו ועשבי תיבול

סלט עוף קר עם מנגו ועשבי תיבול
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול:45 דק | זמן כולל: 60 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 200 גרם אורז בר  
  • 4 כרעי עוף ללא עור  
  • 1 מנגו גדול, חתוך לקוביות  
  • 1 בצל סגול פרוס דק 
  • 1 פלפל חריף טרי ( צ'ילי) פרוס לעיגולים דקים  
  • 3/4 קופסא עלי רוקט ( או גרגר נחלים) 
  • מיץ לימון מלימון 1 
  • 2 כפות שמן זית  
  • מלח  
  • פלפל שחור  

לפסטו כוסברה:

  • 8 קוביות כוסברה דורות  
  • 5 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות  
  • 2 כפיות זרעי כוסברה מרוסקים  
  • 100 מ"ל שמן זית  

1. מרתיחים מים בסיר בינוני (2-3 ליטר) , ומחממים תנור במצב
גריל.
2. מוסיפים את האורז לסיר, ומבשלים כמו פסטה (ללא מלח), עד
שמתרכך ונפתח קצת (40-45 דק' בערך). שימו לב שהמים
מבעבעים קלות ולא גועשים מדי כדי שהאורז לא יתפרק לגמרי.
3. מכינים פסטו כוסברה: מוציאים לקערה קטנה 8 קוביות כוסברה
דורות ו5 קוביות תיבול לטחינה דורות.
4. כעבור 5 דקות מוסיפים לקערית את זרעי הכוסברה ושמן זית,
ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.

5. מחלקים את הפסטו לשניים- בחצי מהכמות משתמשים לעטוף
את חתיכות העוף, את החצי השני שומרים לתיבול הסלט.
6. מסדרים את העוף על רשת עור למעלה (מניחים את הרשת על
מגש אפייה מרופד בנייר).
7. צולים את העוף כ20 דק' בשליש העליון של התנור עד שהעור
משחים. חותכים חתיכה אחת באמצע כדי לוודא שמוכן.
8. בזמן הצלייה- מקלפים וחותכים את המנגו, פורסים בצל סגול,
חותכים פלפל חריף וסוחטים את הלימון.
9. כשהאורז מוכן- שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
10. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד( אורז, מנגו, בצל סגול,
גרגר נחלים, לימון , שמן זית והפסטו כוסברה שנותר), את
הפלפל החריף שומרים בצד.
11. טועמים, מתבלים במלח ופלפל, ומחלקים לצלחות עמוקות.
12. מניחים את העוף הצלוי מעל, ואת עיגולי הפלפל החריף
ומגישים.

אפשר להכין את הסלט ללא העוף, לפזר בוטנים קלויים קלופים ושבורים מעל, ולהגיש כתוספת צבעונית לארוחה.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו