סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלט עוף תאילנדי

סלט עוף תאילנדי
הדפס

| 4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 45 דקות

מרכיבים

  • 200 גרם אורז בר 
  • 4 כרעי עוף מפורקים מעור 
  • 1 מנגו גדול-חתוך לקוביות 
  • 1פרוס דק בצל סגול  
  • 1 פלפל חריף טרי פרוס לעיגולים דקים  
  • חצי שקית עלי רוקט (או 3/4 קופסה גרגר הנחילם) 
  • מיץ לימון 1 
  • 2 כפות שמן זית  
  • מלח  
  • פלפל שחור  

פסטו כוסברה:

  • 8 קוביות כוסברה דורות  
  • 5 קוביות תערובת תיבול לטחינה דורות  
  • 2 כפיות זרעי כוסברה מרוסקים (או 2 כפיות זרעי כוסברה יבשים וטחונים) 
  • 100 מ"ל שמן זית  

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני (2-3 ליטר) ומחממים תנור במצב גריל.
  2. מוסיפים את האורז לסיר, ומבשלים כמו פסטה (ללא מלח) עד שמתרכך ונפתח קצת (40-45 דקות בערך). שימו לב שהמים מבעבעים קלות ולא גועשים מדי כדי שהאורז לא יתפרק לגמרי.
  3. מכינים פסטו כוסברה: מוציאים לקערה קטנה 8 קוביות כוסברה דורות ו5 קוביות תיבול לטחינה דורות.
  4. כעבור 5 דק' מוסיפים לקערית את זרעי הכוסברה ושמן זית, ומערבבים. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
  5. מחלקים את הפסטו לשניים- בחצי מהכמות משתמשים לעטוף את חתיכות העוף ואת החצי השני שומרים לתיבול הסלט.
  6. מסדרים את העוף על רשת כאשר העור פונה כלפי מעלה, ומניחים את הרשת על מגש אפייה מרופד בנייר.
  7. צולים את העוף כ20 דק' בשליש העליון של התנור, עד שהעור משחים. חותכים חתיכה אחת באמצע כדי לוודא שמוכן.
  8. בזמן הצלייה- מקלפים וחותכים את המנגו, פורסים בצל סגול, חותכים פלפל חריף וסוחטים את הלימון.
  9. כשהאורז מוכן- שוטפים במים קרים ומסננים היטב.
  10. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד (אורז, מנגו, בצל סגול, גרגר נחלים, לימון , שמן זית והפסטו כוסברה שנותר), את הפלפל החריף שומרים בצד.
  11. טועמים, מתבלים במלח ופלפל, ומחלקים לצלחות עמוקות.
אפשר להכין את הסלט ללא העוף, לפזר בוטנים קלויים קלופים ושבורים מעל, ולהגיש כתוספת צבעונית לארוחה.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו