סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלט פוזילי וירקות צלויים

סלט פוזילי וירקות צלויים

  • 4 סועדים
  • זמן הכנה – 15 דקות
  • זמן בישול – 15 דקות
  • סה״כ – 30 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 1 קישוא  
  • ½ חציל  
  • ¼ דלורית  
  • 2 גמבה  
  • 2 בצל לבן  
  • 300 גרם פוזילי (או כל פסטה קצרה לטעמכם) 
  • 4 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות  
  • 1 קובייה שום חריף דורות  
  • 1 קובייה פסטו דורות  
  • 3 כפות חומץ בלסמי  
  • 6 כפות שמן זית  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • 200 גרם פטה חתוכה לקוביות (לא חובה)  
  • 2 בצל ירוק קצוץ  

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל230 מעלות, ומרתיחים סיר מים לבישול הפסטה.
  2. מוציאים 2 קוביות עשבי תיבול איטלקי לקערת סלט גדולה.
  3. מוציאים קוביית פסטו דורות, קוביית שום חריף דורות ואת שתי קוביות עשבי תיבול איטלקי הנוספות לקערית קטנה ומניחים בצד.
  4. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות כ-1 סנטימטר, ומוסיפים לקערה הגדולה. מוסיפים מלח ופלפל, 2 כפות שמן זית ומערבבים.
  5. מניחים את הירקות על מגש מרופד בנייר אפיה וצולים בחלקו העליון של התנור ל10 דק'.
  6. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות , מקררים במים זורמים ומסננים.
  7. מרכיבים את הסלט באותה קערה גדולה: פסטה, ירקות, חומץ בלסמי, 4 כפות שמן זית, ואת כל הקוביות שהנחנו בצד, מלח ופלפל .
  8. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים גבינת פטה ובצל ירוק ומגישים.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו