סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלט שעועית לבנה ועשבי תיבול

סלט שעועית לבנה ועשבי תיבול

8 סועדים

*אם משתמשים בשעועית יבשה:

זמן השריה – לילה

זמן בישול – כשעה 

זמן הכנה – 15 דקות

 

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 400 גרם שעועית לבנה יבשה (או שקית 500 גרם שעועית לבנה קפואה) 
  • 1 בצל סגול פרוס דק 
  • 2 פטרוזיליה דורות  
  • 2 כוסברה דורות  
  • 2 בזיליקום דורות  
  • 2 שמיר דורות  
  • ½ כוס חומץ טבעי  
  • ½ כוס שמן זית  
  • 10 עגבניות מיובשות  
  • 20-30 עגבניות שרי טריות  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • צ׳ילי גרוס  

  1. משרים את השעועית בהרבה מים ומכסים. משאירים בטמפרטורת החדר ללילה.
  2. מבשלים את השעועית עם הרבה מים וללא מלח. כשהסיר מגיע לרתיחה, מחלישים את הלהבה עד לבעבוע קל.
  3. מבשלים במשך 40 דק' ובודקים מדי פעם אם השעועית מוכנה.
  4. בינתיים מוציאים את כל קוביות דורות לקערת ערבוב גדולה ומניחים בצד 10 דק' להפשרה.
  5. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות דקות ואת עגבניות השרי לרבעים.
  6. פורסים את הבצל הסגול לפרוסות דקות ככל האפשר.
  7. כשהשעועית מוכנה, מסננים ושוטפים במים קרים.
  8. מערבבים את כל המרכיבים בקערה, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ׳ילי גרוס לטעמכם.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו