סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלט תירס ואבוקדו

סלט תירס ואבוקדו
הדפס

סועדים: 4 סועדים | זמן הכנה: 20 דקות

מרכיבים

    לרוטב:

    • 4 כפות מיץ לימון (מיץ מלימון גדול אחד)  
    • 6 כפות שמן זית  
    • 1 קובייה שום דורות  
    • 2 קוביות כוסברה דורות  
    • 1 קובייה בצל מטוגן דורות  
    • 1 כף מיונז  
    • 1 כפית מלח  
    • ¼ כפית דבש  

    לפילה עוף:

    • 500 גרם פילה עוף (או חזה עוף חתוך לרצועות)  
    • 1 כף מיץ לימון  
    • 3 כפות שמן זית  
    • 1 כפית פפריקה מעושנת  
    • 1 קובייה שום דורות  
    • 1 קובייה כוסברה  
    • ½ כפית מלח  

    לסלט:

    • 1 בצל סגול  
    • 1 פלפל אדום  
    • 1 פלפל צהוב  
    • 2 עגבניות או 15 עגבניות שרי  
    • 2 אבוקדו בשלים  
    • 1 כוס גרעיני תירס (טרי/ משומר/ קפוא)  

    1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ומניחים בצד.
    2. מניחים בקערה את העוף ושאר המרכיבים, מערבבים ומניחים בצד.
    3. מתחילים לחתוך את הירקות: פורסים בצל לטבעות דקות, חותכים את הפלפלים לרצועות או קוביות, חוצים את עגבניות השרי לשניים, קולפים את האבוקדו וחותכים לרוחב.
    4. מחממים מחבת פסים היטב (אפשר גם לחמם תנור במצב גריל).
    5. מניחים את רצועות העוף על המחבת (אין צורך לשמן את המחבת), צולים צד אחד, הופכים עם מלקחיים ומוסיפים את גרעיני התירס למחבת.
    6. כשהעוף מוכן מוציאים עם מלקחיים ומניחים על צלחת.
    7. מוסיפים את גרעיני התירס לירקות החתוכים.

    מנערים היטב את צנצנת הרוטב, יוצקים על הירקות ומערבבים. מסדרים את רצועות העוף מעל ומגישים.

    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו
    X