קולים את זרעי הכוסברה: מניחים מחבת טפלון קטנה על להבה חלשה, מוסיפים את הזרעים וקולים 3-4 דקות עד שהם מפיצים ריח נעים. מעבירים למכתש ועלי, וכותשים. אם אין מכתש ועלי, קוצצים גס בסכין ומוסיפים לקערה.
מוסיפים שמן זית, מלח, סוכר ופלפל ומערבבים.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מניחים את הסלמון (שלם או בחתיכות) על תבנית אפיה מרופדת בניר אפייה, מפזרים את הרוטב בצורה אחידה ופרוסות לימון. משאירים מעט רוטב בצד להגשה.
אופים כ20 דקות. בודקים בזהירות עם סכין אם הוא מוכן במרכז. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גרידת לימון ומגישים.