סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלמון בעשבי תיבול ולימון

סלמון בעשבי תיבול ולימון
הדפס

6 סועדים | הכנה: 10 דקות | צלייה: 20-25 דקות | כולל: 50 דקות

מרכיבים

  • פילה סלמון שלם (או חתיכות סלמון במשקל 1.2 קילו בערך) 
  • 4 קוביות כוסברה דורות  
  • 5 קוביות שמיר דורות  
  • כף 1 זרעי כוסברה  
  • 4 כפות שמן זית  
  • כפית מלח שטוחה 
  • 1/2 כפית סוכר לבן  
  • מעט פלפל שחור  
  • פרוס דק לימון  
  • 1 גרידת לימון  
  • מלח גס 

    1. מוציאים 4 קוביות כוסברה דורות ו-5 קוביות שמיר דורות לקערה.
    2. קולים את זרעי הכוסברה: מניחים מחבת טפלון קטנה על להבה חלשה, מוסיפים את הזרעים וקולים 3-4 דקות עד שהם מפיצים ריח נעים. מעבירים למכתש ועלי, וכותשים. אם אין מכתש ועלי, קוצצים גס בסכין ומוסיפים לקערה.
    3. מוסיפים שמן זית, מלח, סוכר ופלפל ומערבבים.
    4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
    5. מניחים את הסלמון (שלם או בחתיכות) על תבנית אפיה מרופדת בניר אפייה, מפזרים את הרוטב בצורה אחידה ופרוסות לימון. משאירים מעט רוטב בצד להגשה.

אופים כ20 דקות. בודקים בזהירות עם סכין אם הוא מוכן במרכז. מוציאים מהתנור, מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים גרידת לימון ומגישים.

 

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X