4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 25 דקות | זמן כולל :40 דקות
מרכיבים
2 כוסותעדשים שחורות
8 רצועות דקות שלפילה סלמוןטרי ללא עור (90-100 גרם כל אחת)
4 גבעולי סלרי אמריקאישטופים עם העלים
6-7צנוניות
מיץ לימוןמחצי לימון ועוד לימון חתוך לרבעים להגשה.
גביע יוגורט
2 קוביותשמיר דורות
קובית 1שום דורות
7 כפותשמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (חשוב לא לשים מלח במים). כשהסיר מגיע לרתיחה החלישו את האש ובשלו כ25 דק' (כדאי להתחיל לבדוק אם העדשים מוכנות אחרי 20 דק')
בינתיים מכינים את היוגורט: מוציאים 2קוביות שמיר דורות ו- 1 שום דורות לקערה קטנה, וכעבור חמש דק' מוסיפים יוגורט, שתי כפות שמן זית , מעט מלח ופלפל ומערבבים.
פורסים את הסלרי והצנונית לרצועות דקות.
כשהעדשים מבושלות, מתחילים לצרוב את הסלמון: מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים את הדגים, לאחר כ2 דק' הופכים בעדינות לעוד שתי דק'.
את העדשים מסננים ומקררים במים זורמים, מוסיפים סלרי וצנונית, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצלחות.
מעבירים את הסלמון מהמחבת על הסלט ומגישים עם רוטב בצד.
איזה יוגורט? היוגורט שאתם מחזיקים במקרר (כל עוד הוא לא ממותק). מה שטעים לכם לאכול עם כפית, יהיה טעים גם ברוטב.