סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

סלמון סלט עדשים ויוגורט שמיר

סלמון סלט עדשים ויוגורט שמיר

4 סועדים
זמן הכנה – 15 דקות
זמן בישול – 25 דקות
זמן כולל – 40 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 2 כוסות עדשים שחורות  
  • 8 רצועות דקות של פילה סלמון טרי ללא עור (90-100 גרם כל אחת) 
  • 4 גבעולי סלרי אמריקאי שטופים עם העלים 
  • 6-7 צנוניות  
  • מיץ לימון מחצי לימון ועוד לימון חתוך לרבעים להגשה. 
  • גביע יוגורט  
  • 2 קוביות שמיר דורות  
  • קובית שום דורות  
  • 7 כפות שמן זית  
  • מלח  
  • פלפל  

אופן ההכנה

  1. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים (חשוב לא לשים מלח במים). כשהסיר מגיע לרתיחה החלישו את האש ובשלו כ25 דק' (כדאי להתחיל לבדוק אם העדשים מוכנות אחרי 20 דק')
  2. בינתיים מכינים את היוגורט: מוציאים קוביות שמיר דורות ושום דורות לקערה קטנה, וכעבור חמש דק' מוסיפים יוגורט, שתי כפות שמן זית , מעט מלח ופלפל ומערבבים.
  3. פורסים את הסלרי והצנונית לרצועות דקות.
  4. כשהעדשים מבושלות, מתחילים לצרוב את הסלמון: מחממים מחבת טפלון היטב, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים את הדגים, לאחר כ2 דק' הופכים בעדינות לעוד שתי דק'.
  5. את העדשים מסננים ומקררים במים זורמים, מוסיפים סלרי וצנונית, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל ומניחים בצלחות.
  6. מעבירים את הסלמון מהמחבת על הסלט ומגישים עם רוטב בצד.
** איזה יוגורט? היוגורט שאתם מחזיקים במקרר (כל עוד הוא לא ממותק). מה שטעים לכם לאכול עם כפית, יהיה טעים גם ברוטב.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו