| 5 סועדים | זמן הכנה: 5 דקות | זמן בישול: 10 דקות |
מרכיבים
חבילת פסטהספגטי (500 גרם)
6 כפותשמן זית
1 צנצנת אנשובי(60-80 גרם)
4 כפות צלפים
4 כפות שמן זית
4 קוביות פטרוזיליה דורות
1 כוס פירורי לחםמתובלים (מצורף מתכון)
מלח
פלפל שחור
גרידת לימון מלימון1
לפירורי הלחם
4 כפות שמן זית
1.5 כוספירורי לחם
4 קוביות שום דורות
גרידת לימון מלימון1
מבשלים את הפסטה במים לפי הוראות היצרן ומסננים.
בינתיים, מגרדים קליפה משני לימונים (1 לפסטה ו 1 לפירורי הלחם).
מכינים את פירורי הלחם: מחממים היטב מחבת טפלון, מוסיפים 4 כפות שמן זית וממתינים כחצי דקה עד שהשמן לוהט. זורקים פנימה את פירורי הלחם. מוסיפים מיד 4 קוביות שום דורות ומטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב, עד שפירורי הלחם מזהיבים.
מוסיפים גרידה מלימון אחד, ומכבים את האש.
מחממים סיר נמוך ורחב (סוטאז') על להבה בינונית ומוסיפים 6 כפות שמן זית.
מוסיפים את האנשובי והצלפים ומטגנים כחצי דקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים 4 קוביות פטרוזיליה דורות וממשיכים לטגן ולערבב עוד למשך עוד כחצי דקה.
מוסיפים 2/3 (בערך) מכמות פירורי הלחם המתובלים לסיר, מעט מלח ופלפל, ואת הספגטי המסונן, ומערבבים היטב עם כף עץ.