4 סועדים | זמן הכנה: 20 דקות | זמן בישול: 25 דקות | זמן כולל :45 דקות
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון
חצי כוס פירורי לחם
4 קוביותבזיליקום דורות
4 קוביותפטרוזיליה דורות
2 קוביותבצל מטוגן דורות
מלח
פלפל שחור
½ כפיתסודה לשתיה(או 50 מ״ל סודה מוכנה)
3 כפותשמן זית
6 קוביותרוטב עגבניות ובזיליקום דורות
פחיתעגבניות מרוסקות(400 גרם)
שני גבעולי סלרי אמריקאי
אופן ההכנה
מוציאים לתוך קערה בינונית: 4 קוביות בזיליקום דורות, 4 קוביות פטרוזיליה דורות, 2 קוביות בצל מטוגן דורות ומניחים בצד כמה דקות להפשרה.
פורסים את גבעולי הסלרי לפרוסות דקות.
מוסיפים לקערה עם עשבי התיבול את הבשר הטחון, מלח, פלפל, סודה ופירורי לחם. מערבבים היטב עם הידיים, יוצקים כדורים קטנים עם כף ומניחים על מגש. במידה ויש לכם משקל: 25-30 גרם לכדור.
מגלגלים היטב את הכדורים בידיים שישמרו על צורתם בזמן הבישול.
מחממים היטב מחבת טפלון כבדה, מוסיפים 3 כפות שמן, ואת כדורי הבשר. משחימים את כדורי הבשר ומעבירים למסננת.
לסיר רחב על להבה בינונית מוסיפים את קוביות רוטב עגבניות דורות, פחית עגבניות מרוסקות וסלרי. כעבור 3-4 דק' מוסיפים את כדורי הבשר, ומבשלים כ15 דק'.