4 סועדים | זמן הכנה: 20 דק | זמן השרייה: 0-24 שעות | זמן בישול/אפייה: 20 דק
מרכיבים
להכנת הרוטב:
5 קוביותכוסברה דורות
4 קוביותשום חריף דורות
4 כפות גדושות ריבת משמש (100 גרם)
¾ כוס רוטב ברביקיו(200 גרם)
1 כפיתמלח
¼ כפית פלפל שחור
1 כפיתפפריקה מעושנת
להכנת המנה:
4 כרעי עוף
2 כפותשמן
4 קוביותבצל מטוגן דורות
משמשים מיובשים(200 גרם)
½ 1 כוסות מים (360 מ"ל)
4-5 גבעולי טימין
מוציאים את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים.
מוציאים 4 קוביות בצל מטוגן דורות לקערית נפרדת.
מחממים מחבת היטב על להבה חזקה, מוסיפים כף שמן, ומניחים 2 כרעיים על צד העור על המחבת. משחימים כ-4-5 דקות, הופכים ומשחימים 3-4 דקות נוספות. מוציאים ומשחימים את השניים הנותרים.
מכינים סיר רחב ונמוך או תבנית חסינת חום לתנור. מוסיפים לתבנית את קוביות בצל מטוגן דורות שהוצאנו קודם.
מסדרים את העוף מעל.
מוסיפים לרוטב מים ומשמשים ומערבבים. מוסיפים מעל לעוף.
מפזרים גבעולי טימין.
מכאן אפשר להמשיך על הכיריים או בתנור: בתנור– צולים לא מכוסה כ-25 דקות בחום של 200 מעלות עד שהרוטב מסמיך. כיריים– מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים 10 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך.
אפשר להחליף בפרגית ללא עצם/ חזה עוף.
במידה ומשתמשים בפרגית ללא עצם- מקצרים את הזמן במחבת ל-2 דקות בכל צד. ואם בחזה עוף- 1 דקה מכל צד. את זמן הצליה בתנור אפשר לקצר בחמש דקות.