סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

פאק צ'וי וירוקים

פאק צ'וי וירוקים
הדפס

4 סועדים  | זמן הכנה: 15 דקות 

מרכיבים

  • 2 ראשי פאק צ'וי  
  • שקית עלי בייבי תרד (150 גרם) 
  • רצוי טרייה, אפשר קפואה שעועית ירוקה (200 גרם) 
  • חמאה (75 גרם) 
  • 3 קוביות ג'ינג'ר דורות  
  • 4 כפות סויה (60 מ"ל) 
  • מיץ לימון (לימון אחד) 
  • כף שמן שומשום  
  • 2 כפות שומשום שחור קלוי  

  1. מרתיחים מים בסיר בינוני וממליחים היטב (לפחות כף מלח).
  2. במקביל, מכינים קערה קטנה עם מי קרח.
  3. חוצים כל ראש פאק צ'וי לאורך.
  4. כשהמים רותחים, מניחים את הפאק צ'וי בעדינות בסיר עם השורש למטה (העלים יבלטו קצת החוצה, זה בסדר). לאחר דקה, מוציאים בעדינות עם מלקחיים ומעבירים למי קרח.
  5. לאחר מכן, חולטים את השעועית הירוקה לשתי דקות. מעבירים למי קרח.
  6. מניחים מחבת רחבה על להבה בינונית, מוסיפים 75 גרם חמאה ושלוש קוביות ג'ינג'ר דורות.
  7. לאחר שהחמאה נמסה, מוסיפים את התרד למחבת. אם אין מספיק מקום להכול, מחכים קצת (התרד יתכווץ) ומוסיפים את השאר.
  8. מוסיפים לאחר דקה את רוטב הסויה, מיץ לימון ושמן שומשום.
  9. מסננים היטב את הפאק צ'וי והשעועית, ומוסיפים למחבת.
  10. מבשלים את הכול כ-3-4 דקות, מערבבים מדי פעם.
  11. מוציאים את הירקות עם מלקחיים ומעבירים לצלחת הגשה, אם נשאר במחבת רוטב סמיך, יוצקים אותו מעל המנה.
  12. אם הרוטב עדיין נוזלי, משאירים את המחבת קצת על האש עד שיסמיך ואז יוצקים אותו על הירקות. מפזרים שומשום שחור ומגישים חם.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X