סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

פיצה ארטישוק על בצק עלים

פיצה ארטישוק על בצק עלים
הדפס

מס' סועדים: 4-5 | זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפיה: 20 דקות 

מרכיבים

  • 1 חבילה בצק עלים חמאה (600 גרם) או ½ חבילה בצק עלים רגיל (500 גרם)  
  • 1 ביצה  
  • 4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות  
  • 1 קובייה פסטו דורות  
  • 2 כפות שמן זית  
  • 1/2 כוס מים  
  • 150 גרם מוצרלה טרייה (כדורים), או עוד 150 גרם מוצרלה מגוררת.  
  • 1 כוס ארטישוק משומר (או לבבות ארטישוק קפואים פרוסים)  
  • 2 כוסות עלי ארוגולה  
  • מלח גס  
  • פלפל שחור  

  1. מחממים תנור ל200 מעלות. 
  2. פורסים את בצק העלים על מגש (או שניים, תלוי בגודל)
  3. טורפים ביצה ומברישים את בצק העלים. מכניסים לתנור ל10 דקות.
  4. מוציאים לקערה 4 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות וקוביית פסטו דורות. מוסיפים 2 כפות שמן זית ו1/4 כוס מים (4 כפות) ומניחים בצד.
  5. בינתיים מגרדים את הגבינה, פורסים את הארטישוק אם צריך.
  6. כעבור 10 דקות, כשבצק עלה מעט בתנור וקיבל מעט צבע (עוד לא זהוב, רק התחלה), מוציאים מהתנור ומעלים את טמפרטורת התנור ל230 מעלות.
  7. מערבבים את הרוטב בקערה ומורחים על הבצק החצי אפוי. 
  8. מפזרים את הגבינה, אם משתמשים במוצרלה טרייה, קורעים את הכדורים ומפזרים באופן אחיד פחות או יותר. 
  9. מפזרים את הארטישוק, זורים מעט מלח ופלפל שחור ומחזירים לתנור ל10 דקות נוספות.
  10. כשהגבינה נמסה ושולי הבצק מזהיבים מוציאים מהתנור, מפזרים את הארוגולה מיד ומגישים חם.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X