סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

פסטה בולונז

פסטה בולונז
הדפס

4-5 סועדים | הכנה: 20 דקות | בישול: 30 דקות | כולל: 50 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון  
  • 5 כפות שמן זית  
  • 500 גרם חבילת פסטה (הצורה החביבה עליכם) 
  • 1 בצל לבן גדול וקלוף 
  • 1 גזר גדול וקלוף 
  • 2 גבעולי סלרי ללא עלים 
  • 4 קוביות שום דורות  
  • 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות  
  • 4 קוביות פסטו דורות  
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות  
  • 1 כוס מים  
  • 1 כפית מלח  
  • ½ כפית פלפל שחור  
  • קורט צ'ילי יבש גרוס  
  • 2 קוביות פטרוזיליה דורות  

  1. משחימים את הבשר: מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה, מוסיפים כף שמן זית ואת הבשר הטחון ומערבבים מדי פעם. לאחר כ-4-5 דקות לאחר שכל הבשר השחים, מעבירים למסננת.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות בסכין או במעבד מזון.
  3.  מעבירים את הירקות לסיר רחב על להבה חלשה, מוסיפים 5 כפות שמן זית. מטגנים כ-5-6 דקות עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף.
  4.  מוסיפים את הבשר המסונן, 4 קוביות שום דורות, מגבירים את הלהבה מעט, וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות.
  5. מוסיפים 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות, פחית עגבניות, כוס מים ו-4 קוביות פסטו דורות.
  6. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית/חלשה (בעבוע קל), מערבבים כל כמה דקות.
  7.  בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
  8.  מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 קוביות פטרוזיליה דורות. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים.

 

מומלץ להכין כמות רוטב כפולה, ולהקפיא מחצית הכמות לפעם הבאה
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: