סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

פסטה בולונז

פסטה בולונז
הדפס

4-5 סועדים | הכנה: 20 דקות | בישול: 30 דקות | כולל: 50 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון  
  • 5 כפות שמן זית  
  • 500 גרם חבילת פסטה (הצורה החביבה עליכם) 
  • 1 בצל לבן גדול וקלוף 
  • 1 גזר גדול וקלוף 
  • 2 גבעולי סלרי ללא עלים 
  • 4 קוביות שום דורות  
  • 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות  
  • 4 קוביות פסטו דורות  
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות  
  • 1 כוס מים  
  • 1 כפית מלח  
  • ½ כפית פלפל שחור  
  • קורט צ'ילי יבש גרוס  
  • 2 קוביות פטרוזיליה דורות  

  1. משחימים את הבשר: מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה, מוסיפים כף שמן זית ואת הבשר הטחון ומערבבים מדי פעם. לאחר כ-4-5 דקות לאחר שכל הבשר השחים, מעבירים למסננת.
  2. בינתיים קוצצים את הבצל, הגזר והסלרי לקוביות קטנות בסכין או במעבד מזון.
  3.  מעבירים את הירקות לסיר רחב על להבה חלשה, מוסיפים 5 כפות שמן זית. מטגנים כ-5-6 דקות עד שהבצל מתחיל להפוך שקוף.
  4.  מוסיפים את הבשר המסונן, 4 קוביות שום דורות, מגבירים את הלהבה מעט, וממשיכים לטגן 3-4 דקות נוספות.
  5. מוסיפים 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות, פחית עגבניות, כוס מים ו-4 קוביות פסטו דורות.
  6. מבשלים כ-30 דקות על להבה בינונית/חלשה (בעבוע קל), מערבבים כל כמה דקות.
  7.  בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
  8.  מוסיפים מלח, פלפל שחור ו-2 קוביות פטרוזיליה דורות. מערבבים, טועמים, מתקנים תיבול לפי הטעם ומגישים.

 

מומלץ להכין כמות רוטב כפולה, ולהקפיא מחצית הכמות לפעם הבאה
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

כן! גם אני רוצה לקבל את חוברת המתכונים

פשוט לבשל שבועות

אני מאשר/ת לקבל עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים ממוצרי שום ותיבול לדורות