סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

קישואים ממולאים ירקות ומוצרלה

קישואים ממולאים ירקות ומוצרלה
הדפס

4 סועדים | הכנה: 20 דקות | אפייה: 30 דקות | כולל: 50 דקות

מרכיבים

  • 8 קישואים עגולים למילוי 
  • 7 כפות שמן זית  
  • 1 חציל קטן 
  • 2 כוסות (כרבע כרובית) כרובית מגורדת או מפוררת קפואה 
  • 1 פלפל אדום  
  • 1 כף חומץ בלסמי  
  • 4 כפות פירורי לחם  
  • 250 גרם מוצרלה מגורדת (אפשר להחליף בצ'דר או גאודה) 

לרוטב

  • 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות  
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות  
  • חצי כוס מים  
  • 1 כף שמן זית  
  • 1 כפית סוכר  

  1. מחממים תנור אפיה ל- 190 מעלות.
  2. מוציאים 3 קוביות רוטב עגבניות ובזיליקום דורות לקערה ומניחים בצד.
  3. מגרדים את החציל והכרובית על פומפייה וקוצצים את הפלפל בסכין.
  4. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 6 כפות שמן זית ומחכים מעט עד שהשמן מתחמם.
  5. מוסיפים את הירקות למחבת ומטגנים קלות על להבה חזקה תוך כדי ערבוב (2-3 דקות), מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות ו-3 קוביות פסטו דורות. ממשיכים לטגן עוד דקה נוספת ומכבים את האש.
  6. מוסיפים לתערובת הירקות כף חומץ בלסמי, 4 כפות פירורי לחם, ו- 200 גרם גבינה מגורדת. מתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים לפי הטעם.
  7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לתבנית פיירקס בגודל המתאים לכל הקישואים.
  8. מרוקנים את הקישואים עם כף וזורקים את התוכן לפח.
  9. ממלאים את הקישואים בתערובת הירקות והגבינה בעזרת כף.
  10. מפזרים את הגבינה הנותרת מעל הקישואים הממולאים, ומצופפים אותם אחד ליד השני בתבנית.
  11. אופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהקישואים מתרככים והגבינה משחימה מעט.
במידה ולא מוצאים קישואים עגולים, ניתן למלא פלפלים במקום. רק החליפו את הפלפל הקצוץ בקישוא רגיל קצוץ.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: