מגרדים את החציל והכרובית על פומפייה וקוצצים את הפלפל בסכין.
מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה גבוהה, מוסיפים 6 כפות שמן זית ומחכים מעט עד שהשמן מתחמם.
מוסיפים את הירקות למחבת ומטגנים קלות על להבה חזקה תוך כדי ערבוב (2-3 דקות), מוסיפים 4 קוביותבצל מטוגן דורות ו-3קוביותפסטו דורות. ממשיכים לטגן עוד דקה נוספת ומכבים את האש.
מוסיפים לתערובת הירקות כף חומץ בלסמי, 4 כפות פירורי לחם, ו- 200 גרם גבינה מגורדת. מתבלים במעט מלח ופלפל. טועמים ומתקנים לפי הטעם.
מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומעבירים לתבנית פיירקס בגודל המתאים לכל הקישואים.
מרוקנים את הקישואים עם כף וזורקים את התוכן לפח.
ממלאים את הקישואים בתערובת הירקות והגבינה בעזרת כף.
מפזרים את הגבינה הנותרת מעל הקישואים הממולאים, ומצופפים אותם אחד ליד השני בתבנית.
אופים במרכז התנור 25-30 דקות עד שהקישואים מתרככים והגבינה משחימה מעט.
במידה ולא מוצאים קישואים עגולים, ניתן למלא פלפלים במקום. רק החליפו את הפלפל הקצוץ בקישוא רגיל קצוץ.