סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

קציצות עוף ערמונים ואפונה

קציצות עוף ערמונים ואפונה
הדפס

6 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות

מרכיבים

  • 1 קילו חזה עוף (טחון) 
  • 600 גרם (2/3 כוס) פירורי לחם  
  • 4 קוביות פטרוזיליה דורות  
  • חצי כפית מלח גדול  
  • רבע כפית פלפל שחור  
  • רבע כפית פפריקה מתוקה  
  • 4 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 קוביות שום חריף דורות  
  • 2 כפות שמן זית  
  • 3 קוביות פסטו דורות  
  • 2 כוסות מים רותחים  
  • 200 גרם (2 שקיות) ערמונים קלופים  
  • 4 עגבניות טריות  
  • 1.5 כוס אפונה קפואה  
  • פלפל שחור  
  • 1 מיץ לימון  

  1. מוציאים 4 קוביות פטרוזיליה דורות ומניחים בקערה גדולה.
  2. כעבור 2-3 דק' מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות ומערבבים היטב.
  3. מחלקים את הקציצות עם כף ומניחים במגש מבלי לעצב את הצורה.
  4. לאחר שמחלקים את כל הכמות, מרטיבים מעט את הידיים ומגלגלים את הקציצות לכדורים.
  5. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה שמספיקה לכל הקציצות בשכבה אחת, מוסיפים 3 כפות שמן וצורבים את הקציצות. מנערים את המחבת כל חצי דקה בערך כדי לגלגל את הקציצות מעט ולהזהיב אותן מכל הכוונים ( כ-5 דק' סך הכל).
  6. מעבירים את הקציצות לקערה, מנגבים את המחבת ומחזירים לאש על להבה בינונית.
  7. מוסיפים 4 קוביות בצל מטוגן דורות, 2 קוביות שום חריף דורות, ושתי כפות שמן זית.
  8. מועכים מעט את הערמונים ביד ומוסיפים למחבת. מטגנים כ-2 דק'.
  9. מוסיפים 3 קוביות פסטו דורות, 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה (כדקה).
  10. מחזירים את הקציצות למחבת.
  11. קוצצים גס את העגבניות ומוסיפים גם אותן למחבת. מכסים ומבשלים כ-10 דק'.
  12. מוסיפים את האפונה ומבשלים במשך 2-3 דק' נוספות.
  13. מוסיפים חצי מכמות הלימון, ומתבלים במלח ופלפל.
  14. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים.
מומלץ להגיש עם אורז צהוב בתיבול כורכום דורות .
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X