6 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפיה: 30-35 דקות
מרכיבים
300 מ״לחלב
300 מ״לשמנת מתוקה
120 גרםסוכר לבן
6 חלמונים
1בננהבשלה
4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות
סוכר דמררה
הוראות הכנה
לחמם תנור ל-140 מעלות ולהרתיח יחד – חלב שמנת וסוכר.
להקציף במטרפה ידנית את החלמונים עד שמקבלים קצת נפח ומלבינים מעט.
מוסיפים בשלבים מעט מתערובת החלב/ שמנת וממשיכים לטרוף (העלאת הטמפרטורה בצורה מהירה מדי עלולה לגרום לחלמונים להיקרש ולגרום לטעם לוואי של חביתה).
טוחנים בננה עם קוביות ג׳ינג׳רדורות ועם מעט מהנוזלים. מערבבים הכל יחד ומעבירים את התערובת במסננת דקה
מחלקים ל-6 כלים בתוך מגש אפיה.
מרתיחים מים בקומקום, מניחים את המגש בתנור ויוצקים את המים בתבנית עד לחצי גובה הכלים.
אופים כ30-40 דק'. הקרם מוכן כשנותנים מכה בצד הכלי והתערובת יציבה ולא נשפכת ממנו.
מוציאים בזהירות את הכלים מה״אמבט״ ומקררים.
להגשה: מפזרים סוכר דמררה באופן אחיד ושורפים עם ברנר בתנועות מעגליות. במידה ואין ברנר ניתן להדליק את התנור במצב גריל ולמקם את המגש בחלקו העליון של התנור.