6 עגבניות שרי צלויות או 4 כפות עגבניות מרוסקות מפחית
2 קוביותבצל מטוגן דורות
2 קוביותשום דורות(או 3 קוביות שום חריף)
6 קוביותבזיליקום דורות
1 כף חומץ בן יין אדום
4-5 כפותשמן זית
מלח ופלפל שחור
מוציאים את כל קוביות דורות לקערה.
מכניסים את השקדים הקלויים למעבד מזון ומעבדים בפולסים לפירורים גדולים.
מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן זית מלח ופלפל שחור. מעבדים לממרח גס.
מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים. ניתן לשמור שבועיים במקרר.
אם רוצים לצלות את הפלפלים ואת העגבניות לבד: מחממים תנור ל-230 מעלות, מערבבים את הפלפלים והעגבניות עם כף שמן זית ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה. צולים כ-20 דקות עד שהקליפה של הפלפל משחירה.
מחזירים את הפלפלים והעגבניות לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד. כעבור 20 דקות מקלפים את הפלפלים וזורקים את הקליפה והזרעים.
רוטב רומסקו מתאים לליווי עוף, דגים ובשר. לכריכים עם גבינת פטה או צהובה. או סתם מרוח על לחם טוב וחם.