סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

רומסקו (ממרח שקדים ופלפלים קלויים ספרדי)

רומסקו (ממרח שקדים ופלפלים קלויים ספרדי)
הדפס

כמות כ- 2 כוסות | זמן הכנה: 10 דקות

מרכיבים

  • 150 גרם שקדים קלויים וקלופים (ללא מלח)  
  • 3 פלפלים אדומים קלויים (אפשר לקנות בצנצנת) 
  • 6 עגבניות שרי צלויות או 4 כפות עגבניות מרוסקות מפחית  
  • 2 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 קוביות שום דורות (או 3 קוביות שום חריף) 
  • 6 קוביות בזיליקום דורות  
  • 1 כף חומץ בן יין אדום  
  • 4-5 כפות שמן זית  
  • מלח ופלפל שחור  

  1. מוציאים את כל קוביות דורות לקערה.
  2. מכניסים את השקדים הקלויים למעבד מזון ומעבדים בפולסים לפירורים גדולים.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים חוץ משמן זית מלח ופלפל שחור. מעבדים לממרח גס.
  4. מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל, טועמים ומתקנים. ניתן לשמור שבועיים במקרר.
  5. אם רוצים לצלות את הפלפלים ואת העגבניות לבד: מחממים תנור ל-230 מעלות, מערבבים את הפלפלים והעגבניות עם כף שמן זית ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה. צולים כ-20 דקות עד שהקליפה של הפלפל משחירה.
  6. מחזירים את הפלפלים והעגבניות לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד. כעבור 20 דקות מקלפים את הפלפלים וזורקים את הקליפה והזרעים.
רוטב רומסקו מתאים לליווי עוף, דגים ובשר. לכריכים עם גבינת פטה או צהובה. או סתם מרוח על לחם טוב וחם.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X