סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

רטטוי

רטטוי
הדפס

| 6-8 סועדים | זמן הכנה: 25 דקות 

מרכיבים

  • ½ כוס שמן זית  
  • חציל גדול 
  • 3-4 קישואים  
  • 2 פלפלים אדומים  
  • 2 בצלים לבנים גדולים 
  • 10-15 עגבניות שרי חצויות או 3 עגבניות 
  • 3 קוביות שום דורות  
  • 2 פטרוזיליה דורות  
  • 2 בזיליקום דורות  
  • מלח  
  • פלפל שחור  
  • רבעי לימון להגשה  

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר או מחבת כבדה ורחבה.
  2. חותכים את החציל לקוביות (כ2×2 סנטימטר).
  3. מוסיפים לסיר 2 כפות שמן זית ואת החצילים. מטגנים כ5 דק' עד שהקצוות משחימים.
  4. בינתיים ממשיכים לחתוך את שאר הירקות באותו הגודל פחות או יותר.
  5. מעבירים את החציל לקערה, מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים כף שמן זית ואת הקישואים. מטגנים כ3 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים לקערת החצילים.
  6. מחזירים את הסיר לאש, מוסיפים את השמן זית שנשאר, בצל ופלפלים. מטגנים כ5-6 דק' תוך כדי ערבוב מידי פעם. מוסיפים את קוביות שום דורות, ומטגנים כעוד דקה.
  7. מוסיפים לסיר את החצילים, הקישואים והעגבניות, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את קוביות בזיליקום דורות וקוביות פטרוזיליה דורות. וממשיכים לבשל על להבה חלשה-בינונית כ10 דק' נוספות.
  8. מגישים עם פלחי לימון.
רטטוי מלווה מצוין דגים ועופות צלויים. זמן הבישול הקצר שומר על צורתם ופריכותם של הירקות. במידה ותרצו ירקות יותר רכים, החלישו את הלהבה בשלב האחרון ותנו לתבשיל עוד 15-20 דקות על האש.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X