סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

ריזוטו פטריות וברוקולי

ריזוטו פטריות וברוקולי
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 40 דקות | זמן כולל :45 דקות

מרכיבים

  • 500 גרם אורז לבן עגול  
  • 2 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 25 גרם חמאה  
  • 1 כף שמן זית  
  • 150 מ"ל יין לבן  
  • 750 מ"ל מים (או ציר ירקות רותח) 
  • 1 סלסלת פטריות  
  • 1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים 
  • 150 מ"ל חלב  
  • 100 מ"ל מים  
  • 50 גרם חמאה  
  • 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות  
  • 4 כפות גבינת פרמזן מגורדת 

כותרת חדשה

  1. מניחים סיר נמוך ורחב על להבה בינונית. מוסיפים 2 קוביות בצל מטוגן
    דורות, 25 גרם חמאה, כף שמן זית ואת האורז.
    2. מטגנים במשך 1-2 דק' עד שהאורז מתחמם והבצל התערבב
    עם האורז ומחלישים את הלהבה לנמוכה.
    3. מוסיפים יין לבן ומבשלים תוך כדי ערבוב (כל דקה בערך), עד
    שהנוזל נספג באורז.
    4. מוספים שליש מכמות המים/ הציר. (חשוב להקפיד שהם יהיו
    רותחים!), ממשיכים לערבב עד שהנוזלים נספגים ואז מוסיפים
    שוב. בינתיים חולטים את פרחי הברוקולי במים רותחים (במידה
    ומשתמשים בטרי), פורסים דק את הפטריות.
    5. כעבור 25 דק' בערך מתחילת הבישול כל הנוזלים ייספגו
    והאורז יהיה מוכן לגמרי.
    6. מעבירים את האורז לתבנית או מגש רחב לקירור ועצירת
    הבישול.
    7. שוטפים מעט את הסיר ומחזירים לאש (להבה גבוהה), מוסיפים 50 גרם חמאה ואת הפטריות, מטגנים עד שמזהיבות, מוסיפים חלב ומים, וכשהנוזל רותח מוסיפים את האורז והברוקולי. מחלישים את האש ומערבבים היטב. מוסיפים 3 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות, מערבבים שוב.

8. בוחנים את התוצאה: נראה יבש מדי? הוסיפו קצת חלב ומים.
נראה רטוב מידי? המשיכו לבשל עוד קצת.
9. מתבלים במלח ופלפל שחור. מכבים את האש, מוסיפים פרמזן,
מערבבים ומגישים.

שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו
X