סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

רצועות בקר ואננס

רצועות בקר ואננס
הדפס

| 4 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן משרה: 10 דקות |

מרכיבים

  • 500 גרם בשר שייטל (אפשר גם אנטריקוט/ סינטה) פרוס לרצועות דקות 
  • 1/2 כוס רוטב סויה  
  • 2 כפות סוכר חום  
  • 1/4 כוס חומץ אורז  
  • 1 חבילת נודלס מבושלת לפי ההוראות (או 2 כוסות אורז לבן)  
  • 5 כפות שמן סויה  
  • 2 כוסות אננס טרי או משומר (חתוך לקוביות) 
  • 5 קוביות ג'ינג'ר דורות  
  • 3 קוביות שום חריף דורות  
  • 3 קוביות כוסברה דורות  
  • 2 גבעולי בצל ירוק  
  • פלפל חריף טרי קצוץ (לאוהבי החריף) 
  • 2 כפות שומשום לבן/ שחור 

  1. מערבבים רוטב סויה, סוכר חום וחומץ אורז בקערה. משרים את רצועות הבשר למשך 10 דק' לפחות. במידה ויש זמן, רצוי להשרות כשעתיים במקרר.
  2. מבשלים את הנודלס או האורז לפי ההוראות.
  3. מחממים היטב מחבת טפלון רחבה על להבה חזקה. מוסיפים 2 כפות שמן סויה ומחכים עד שהשמן רותח.
  4. מוציאים חצי מכמות רצועות הבקר מהמשרה ומוסיפים למחבת. צורבים כחצי דקה מכל צד, הופכים עם מלקחיים ומוציאים מהמחבת.
  5. חוזרים על הפעולה עם החצי השני, ואת נוזל המשרה שנותר שומרים בצד.
  6. מנקים את המחבת ומחזירים לאש, מוסיפים כף שמן, 5 קוביות ג'ינג'ר דורות, 3 קוביות כוסברה דורות ואת האננס. מטגנים כ2 דק' תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים את רצועות הבשר, ומטגנים לעוד דקה.
  8. מוסיפים את נוזל המשרה, 3 קוביות כוסברה דורות ואת הנודלס, מחלישים את הלהבה וממשיכים לערבב תוך כדי בישול עד שכל המרכיבים מתחברים. (במידה ומכינים עם אורז, לא מוסיפים את האורז פנימה).
  9. מגישים עם בצל ירוק קצוץ ושומשום לבן/שחור.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X