סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

שומר ועגבניות צלויות

שומר ועגבניות צלויות
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: 20 דקות | זמן כולל :30 דקות

מרכיבים

  • 4 ראשי שומר טריים 
  • 15-20 עגבניות שרי  
  • חצי כוס זיתי קלמטה  
  • 60-70 מ״ל שמן זית  
  • 25 גרם חמאה חמאה (לא חובה)  
  • 60 מ״ל וורמוט לבן מתוק או יין לבן  
  • 3 קוביות שום דורות  
  • 3 קוביות בזיליקום דורות  
  • מלח ופלפל שחור  

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות 
  2. מוציאים קוביות שום דורות וקוביות בזיליקום דורות לקערה.
  3. חותכים את השומר לרבעים (או לשישיות אם השומר גדול מאוד). שומרים את הקצוות הירוקים בצד.
  4. חוצים את העגבניות שרי לשניים.
  5. מגלענים את הזיתים (ניתן לקנות זיתי קלמטה מגולענים).
  6. מוסיפים שמן זית וורמוט לקערה עם השום והבזיליקום, ומערבבים.
  7. מערבבים את התערובת עם כל הירקות בקערה, מוסיפים חמאה רכה אם משתמשים. 
  8. מפזרים את הירקות על מגש ומסדרים את השומר והעגבניות עם החלק החיצוני כלפי מטה. זורים מלח ופלפל וצולים בחלקו העליון של התנור 15-20 עד שקצוות השומר נחרכים. 
  9. מפזרים את העלים הירוקים ששמרנו בצד. ניתן להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X