סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

שוקיים צלויות וירקות

שוקיים צלויות וירקות
הדפס

4 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן אפיה: 50-55 דקות | זמן כולל :70 דקות

הוסף לרשימת קניות 

מרכיבים

  • 4 שום חריף דורות  
  • 4 כוסברה דורות  
  • 4 ג׳ינג׳ר דורות  
  • רבע כוס רוטב סויה  
  • רבע כוס דבש  
  • 3 כפות מירין  
  • חצי כוס בוטנים קלויים קלופים ומרוסקים 
  • 8 שוקי עוף טריים ונקיים  
  • חצי כרוב לבן גדול (או שלם קטן) 
  • קופסת נבטים  
  • 1 כרישה  
  • 2 פלפל גמבה  
  • ½ דלורית  

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל220 מעלות.
  2. שמים בקערה בינונית: קוביות שום חריף דורות, קוביות כוסברה דורות, קוביות ג׳ינג׳ר דורות ומניחים בצד כחמש דקות להפשרה.
  3. בינתיים חותכים את הירקות ומניחים בתבנית פיירקס: כרוב פרוס דק (רצוי במנדולינה), כרישה לטבעות בעובי 1 ס״מ, דלורית לקוביות בגודל 2 ס״מ בערך. מוסיפים נבטים ומערבבים את כל הירקות יחד.
  4. מוסיפים לקערה הראשונה את הסויה, הדבש  הבוטנים והמירין ומערבבים היטב.
  5. מערבבים את העוף ברוטב ומסדרים על הירקות, את כל הרוטב שנשאר מפזרים מעל העוף והירקות.
  6. מכניסים למרכז התנור על רשת. אופים כ50 דק' ובודקים אם העוף התבשל עד לעצם. ומגישים.
אפשר להשתמש בכרעיים, או למי שלא חובב עצמות אפשר להשתמש בפרגיות ללא עצם (ולהפחית את זמן האפיה ל30 דקות). לא מומלץ להשתמש בחזה עוף.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו