סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

שיפודי סלמון, אבוקדו וקלמנטינות

שיפודי סלמון, אבוקדו וקלמנטינות
הדפס

סועדים: 4 | זמן הכנה: 25 דקות

מרכיבים

    לרוטב:

    • כוס מיץ תפוזים או קלמנטינות טבעי (240 מ"ל1 )  
    • 4 כפות רוטב סויה (60 מ"ל)  
    • 3 קוביות ג'ינג'ר דורות  
    • 1 קובייה שום חריף דורות  
    • 3 כפות סוכר לבן  

    לשיפודים:

    • 500 גרם פילה סלמון נקי מעור ואדרות (עצמות)  
    • 2 כפות רוטב סויה  
    • 2 כפות מיץ תפוזים טבעי  
    • 3 כפות שומשום  
    • 3 כפות שומשום שחור  

    לסלט:

    • 2 קלמנטינות  
    • 2 אבוקדו  
    • 150 גרם שעועית ירוקה קפואה  
    • פלפל צ'ילי חריף  

    להגשה:

    • 3 כוסות אורז מבושל  
    • בצל ירוק  

    1. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן על להבה קטנה ומבשלים כ-15-20 תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהרוטב הופך סמיך (קצת כמו סירופ).
    2. מחממים תנור ל-220 מעלות (ללא טורבו).
    3. חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 2X2 ס"מ, מערבבים בקערה עם 2 כפות רוטב סויה ו- 2 כפות מיץ הדרים.
    4. משפדים את הסלמון על שיפודים קטנים (לא חובה, ניתן לצלות את הקוביות ללא שיפוד).
    5. מערבבים את שני סוגי השומשום בצלחת ומגלגלים את השיפודים בתערובת עד שהשומשום מצפה היטב את הדג.
    6. משמנים רשת צלייה וצולים בחלק העליון של התנור כ-10-15 דקות.
    7. בינתיים, קולפים וחותכים את האבוקדו לרצועות לרוחב ומניחים בקערה.
    8. קולפים את הקלמנטינות ומפרקים לפלחים (למתקדמים- מפלטים את הקלמנטינה לקבלת פלחים ללא הקרום). מוסיפים לקערת האבוקדו.
    9. מרתיחים בקומקום מים ויוצקים על השעועית הקפואה. מניחים ל-2-3 דקות ומסננים. מוסיפים לקערה.

    (במידה ומשתמשים בשעועית טרייה, חולטים בסיר מים רותחים לדקה ומקררים).

    1. קוצצים את הפלפל החריף (לאוהבי החריף) ואת הבצל הירוק.
    2. מערבבים את כל מרכיבי הסלט עם 2 כפות שמן שומשום ומחלקים ל 4 צלחות.
    3. מוציאים את השיפודים ומניחים מעל הסלט.
    4. יוצקים 2 כפות מהרוטב על השיפודים ומגישים חם עם אורז.
    ניתן להחליף את הסלמון בחזה עוף, זמן הצלייה זהה פחות או יותר.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו
    X