סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

שקשוקה ירוקה

שקשוקה ירוקה
הדפס

6 סועדים | זמן הכנה: 15 דקות | זמן בישול: 15 דקות | זמן כולל: 30 דקות

מרכיבים

  • 1 חבילת עלי מנגולד  
  • ½ שקית עלי בייבי תרד (כ200 גרם) 
  • 4 כפות שמן זית  
  • 3 קוביות שום דורות  
  • מלח ופלפל שחור גרוס 
  • 75 גרם חמאה  
  • 4 כפות קמח לבן  
  • 500 מ״ל חלב  
  • 3 קוביות פסטו דורות  
  • 2 כפות פרמזן מגורד להגשה  
  • 6 לחמניות עגולות (לא חובה) 
  • 6 ביצים  

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. שוטפים היטב את עלי המנגולד, מסירים את החלק הלבן הקשה וקוצצים. שוטפים גם את התרד ומסננים (אין צורך לייבש).
  3. מניחים במחבת רחבה את עלי המנגולד והתרד, מוסיפים 4 כפות שמן ומאדים על להבה בינונית.
  4. כעבור כחמש דק' הירק במחבת מתחיל להתכווץ, מערבבים מעט ומוסיפים 3 קוביות שום דורות.
  5. כעבור 10 דק' בערך, הירק מתרכך ומתכווץ. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומכבים את האש.
  6.  במקביל מתחילים להכין את הבשמל: בסיר קטן על להבה בינונית ממיסים 75 גרם חמאה ומוסיפים את הקמח.
  7. בעזרת מטרפה מאחדים את הקמח והחמאה עד שאין גושים, מוסיפים 3 קוביות פסטו דורות וממשיכים לערבב.
  8. לאחר שגם הפסטו התאחד עם החמאה והקמח, מוסיפים את החלב וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב במטרפה. 
  9. כעבור 2-3 דק' הרוטב מתחיל להסמיך (מתי מסירים מהאש? כשהמרקם  מזכיר קצת מילקי). מסירים מהאש ובוזקים פנימה את הפרמזן המגורד.
  10. מוציאים חצי מתוכן הלחמנייה, מניחים 2 כפות מתערובת המנגולד / תרד ומכסים ברוטב בשמל ירוק.
  11. שוברים ביצה לתוך קערית קטנה ומעבירים בזהירות לתוך הלחמנייה.
  12.  מסדרים את הלחמניות על מגש ואופים בתנור כ10 דק' עד שהביצה עשויה לטעמכם.
  13. בוזקים מעט מלח ופלפל שחור ומגישים.
ניתן גם להכין במחבת- לאחר שהתרד והמנגולד מוכנים- מוספים את הבשמל ואת הביצים ומכניסים לתנור (או מכסים ומבשלים על אש קטנה)
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

X

מועדון פשוט לבשל תמיד מקבל חברים חדשים!

לקבלת עדכונים, מתכונים ועוד דברים טובים הירשמו פה: