6-8 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 15 דקות | זמן כולל :25 דקות
1. מניחים על הלהבה הבינונית בכיריים סיר בינוני, ומדליקים את האש (גבוהה בינתיים).
2. מוסיפים לסיר את האורז, 2 קוביות שום דורות ו2 קוביות כורכום דורות.
3. במקביל מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים.
4. מערבבים עם כף כדי לחמם את האורז כדקה, מוסיפים את המלח והמים הרותחים. מכסים ומחלישים את הלהבה למינימום. מודדים 15 דק' בדיוק עם טיימר.
5. בינתיים, שמים במחבת 2 קוביות בצל מטוגן ו 30 גרם חמאה או מחמאה, מדליקים להבה בינונית.
6. קוצצים את האננס והחמוציות גס ומוסיפים למחבת.
7. מוסיפים 2 קוביות שמיר דורות. מערבבים עד שהכל נמס ומתערבב (סך הכל כ-5 דק') ומכבים את האש.
8. שוברים את הפיסטוקים בעזרת מכתש ועלי או סכין.
9. קוצצים את העירית.
10. לאחר שתמו 15 דק', מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור לעוד 2 דק'.
11. פותחים את הסיר, מוסיפים את כל ההפתעות לאורז, מערבבים ומגישים חם.