4 סועדים | זמן הכנה: 015 דקות | זמן בישול: 20 דקות | זמן כולל :30 דקות
מרכיבים
500 גרםבשר בקר טחון טרי
4 כפותשמן
4 קוביותג׳ינג׳ר דורות
3 קוביותשום חריף דורות
60 מ״למירין
60 מ״לחומץ אורז
80 מ״לרוטב סויה
15 מ״ל שמן שומשום
4 כפותסוכר חום
400 גרםברוקולי
בצל ירוקקצוץ
2 כפותשומשום
2 כוסותאורז לבן
אופן ההכנה
מחממים מחבת טפלון רחבה היטב. משחימים את הבשר עם 2 כפות שמן כ4-5 דק', מסננים ומניחים בצד .
מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
במחבת בה השתמשנו, מוסיפים 2 כפות שמן, 4 קוביות ג׳ינג׳ר דורות, ו- 2 קוביות שום דורות. מטגנים כחצי דקה, מוסיפים את הבשר המסונן וממשיכים לטגן כ3 דקות תוך כדי ערבוב.
מבשלים 2 כוסות אורז לבן.
לרוטב: מודדים בכוס מידה: מירין, חומץ אורז. סויה, שמן שומשום. (ניתן להכין כמות גדולה יותר באותו יחס ולהגיש את החצי השני בצד).
מוסיפים את הסוכר למחבת, מערבבים במשך חצי דקה, ולאחר מכן מוסיפים את הרוטב.
במידה ומשתמשים בברוקולי טרי- מרתיחים סיר מים, מוסיפים כף גדושה מלח וחולטים את הברוקולי לשתי דקות. מסננים ומקררים במים קרים (עדיף מי קרח).
מחלישים את הלהבה, ומבשלים כ10 דק'. בודקים מידי פעם שהרוטב לא סמיך מדי. במידה וכן,מוסיפים מעט מים ומעבירים ללהבה הכי קטנה שיש.
מגישים עם אורז וברוקולי, מפזרים בצל ירוק ושומשום מעל, ואת שארית הרוטב בצד.