| זמן הכנה: 20 דקות | זמן טיגון: 20 דקות | זמן כולל: 40 דקות
מרכיבים
1 ק״ג חזה עוף פרוס לשניצל
כוס קמחתופח
700-800 מ״לשמן סויה/ קנולה לטיגון
4ביצים
2 קוביותשום דורות
6 קוביות עשבי תיבול איטלקי דורות
חצי כף מלח
חצי כפיתשחור
פפריקה
כף גדושהפפריקה מתוקה
פירוריפירורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה
מכינים שלוש קערות (רצוי נירוסטה): אחת עם קמח, השנייה עם ביצים+ קוביותשום דורות + קוביות עשבי תיבולדורות+ מלח פלפל, והאחרונה עם פירורי לחם ופפריקה.
ממלאים בסיר נירוסטה שמן, עד לגובה שמספיק לטגן שניצל מבלי שייגע בקרקעית. מחממים על הלהבה הגדולה בכיריים.
בינתיים מתחילים- טובלים בקמח, בביצה ואז בפירורי לחם. כדי לשמור על ידיים נקיות ותהליך מהיר- הקפידו לשמור יד אחת שטובלת ב״יבשים״ ויד שניה טובלת בביצה.
כשהשמן חם מתחילים לטגן, תוך כדי שממשיכים לצפות שניצלים.
שהשניצלים זהובים, מוציאים עם מלקחיים לרשת (אפשר להשתמש ברשת של התנור שיושבת על מגש), בלי נייר סופג (גם הוא גורם לשניצלים להיות ספוגים יותר בשמן).
באופן כללי- שניצל פריך וטוב מטוגן בטיגון עמוק. טיגון במחבת שטוחה עם מעט שמן גורם לשניצל לבלות זמן ארוך מדי בשמן ולהישאר ספוג בשמן. שימוש בהרבה שמן בסיר, גורם לשניצלים הרבה יותר פריכים ופחות שומניים.