4 סועדים | זמן הכנה: 10 דקות | זמן השרייה: שעתיים עד לילה | זמן אפיה: 15-20 דקות
מרכיבים
1 ק"גפרגיתחצוייה לשניים או פילה עוף
1 פחית חלבקוקוס
3 קוביות ג'ינג'ר דורות
3 קוביות שום חריף דורות
2 קוביות כורכום דורות
2 קוביות כוסברה דורות
2 כפות מיץ לימון
1 כפית מלח
2 כוסות פנקו
תרסיס שמןסויה/ קנולה
מוציאים את כל קוביות דורות לקערה, ומניחים להפשרה כ-5 דק'.
מוסיפים פחית חלב קוקוס, מיץ לימון וכפית מלח.
מוסיפים את העוף ומערבבים היטב. מכניסים למקרר להשרייה לשעתיים עד לילה.
לאחר ההשרייה, מחממים תנור ל200 מעלות ומרפדים מגש בנייר אפיה עם רשת אפיה מעליו.
מוציאים כל חתיכת עוף מהמשרה, טובלים בפנקו ומכסים בעדינות משני הצדדים (מבלי ללחוץ).
מסדרים על רשת האפייה, מרססים בעדינות קצת שמן מעל, ואופים בחלקו העליון של התנור כ15-20 דק' עד שהפירורים מזהיבים.
האפייה חוסכת טיגון מיותר ולא בריא, אך בשל המחסור בשמן השניצל לא יישאר עסיסי למשך שעות. הכינו הכל במשרה מראש, הכניסו לתנור 20 דקות לפני הארוחה ותהנו מעוף רך ועסיסי.