אין מה לחשוש מהכנת דג נא בבית, אך יש כמה כללים שכדאי להקפיד עליהם:
קונים דג טרי באותו היום שמכינים את המנה. אין להשתמש בדגים קפואים-מופשרים.
מנקים את הדג עד שאין שום חלקים בצבע אחר מהדג (לבן או כתום במקרה של סלמון).
שומרים את הדג במקרר כל הזמן, מוציאים לחיתוך על קרש נקי ומחזירים למקרר מיד עד להגשה.
מקפידים על ידיים רחוצות היטב או להשתמש בכפפות נקיות.
משתמשים בסכין חדה לחיתוך הדג על מנת לא למעוך אותו.
מוציאים 3 קוביות כוסברה דורות לקערה קטנה ומניחים בצד.
חותכים את הדג לקוביות קטנות (1 ס"מ) ומחזירים למקרר.
חוצים פלפל צ'ילי אדום לאורך, מנקים את כל הגרעינים וקוצצים את הפלפל קטן ככל האפשר ומעבירים לקערית קטנה.
קוצצים בצל סגול אחד קטן ככל האפשר ומניחים בקערית נפרדת.
סוחטים לימון אחד לקערה קטנה.
קולפים את האבוקדו וחותכים לקוביות קטנות.
מוסיפים את שאר המרכיבים לפי הרשימה לאבוקדו, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מוציאים את הדג מהמקרר ומוסיפים את כל הרכיבים ברשימה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
מניחים בטבעת 2 כפות מסלט האבוקדו, מוסיפים 2 כפות מהטרטר מעל, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.
העמדת הטרטר כמו במסעדה היא פשוטה בעזרת טבעת מתכת עם דפנות גבוהות (חפשו במגירת מוצרי האפיה שלכם). במידה ואין כזו בבית, פשוט לוקחים גביע גבינה נקי, מורידים לו את התחתית ומשתמשים בו כטבעת.