מס' סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות | זמן אפייה: 20 דקות | זמן כולל: 30 דקות
מרכיבים
לכרובית:
1 כרובית (בינונית/גדולה)
6 כפות קמח אורז
2 כפות קורנפלור
2 כפותסויה/קנולה
מים(1/2 כוס)
לרוטב:
5 כפותסויה
2 כפותשמן שומשום
חומץ אורז כף 1
קורנפלור כף 1
מים(1/3 כוס)
4 קוביותשום חריף דורות
4 קוביותג'ינג'ר דורות
2 קוביותכוסברה דורות
4 כפותסירופ מייפל
2 כפות שומשום לבן או שחור
2 כפותבצל ירוק קצוץ
2 כפותפלפל חריף טרי
מחממים תנור ל-220 מעלות.
חותכים את הכרובית לפרחים בגודל ביס, שווים בגודלם פחות או יותר.
מערבבים היטב בקערה קמח אורז, קורנפלור, שמן ומים. מוסיפים את פרחי הכרובית.
מערבבים ומעבירים למגש מרופד בנייר אפיה ולתנור ל-20 דקות עד שקצוות הפרחים מזהיבות.
בינתיים מתחילים את הרוטב: שמים בתוך מחבת רחבה 5 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן שומשום, 1 כף חומץ אורז, 1 כף קורנפלור, 4 קוביות שום חריף דורות, 4 קוביות ג'ינג'ר דורות, 2 קוביות כוסברה דורות ו 1/3 כוס מים.
מדליקים את האש על להבה בינונית ומערבבים מדי פעם.
כעבור 3-4 דקות כשהכל נמס והופך לרוטב אחיד, מוסיפים את המייפל.
מוסיפים את הכרובית מהתנור, ומערבבים עד שהרוטב עוטף את הכרובית.
מוסיפים שומשום ובצל ירוק ומגישים (מומלץ עם אורז לבן).
אפשר להוסיף קוביות טופו ( 300 גרם) ולהכפיל את כמויות הבלילה והרוטב