4 סועדים | זמן הכנה: 20 דקות | זמן אפייה: 25 דקות | זמן כולל :45 דקות
מרכיבים
250 גרםפסטה קצרה
50 גרםחמאה
20 גרםחמאה מומסת
3 כפותקמח
4 קוביותבצל מטוגן דורות
4 קוביותפסטו דורות
2 קוביותעשבי תיבול איטלקי
600 מ״לחלב
1 כפיתפפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
ביצה
200 גרםגבינת צ׳דר מגורדת
כוס פירורי לחם או פנקו
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים.
בינתיים בסיר בינוני, על להבה בינונית, ממיסים 50 גרם חמאה, מוסיפים קמח ומערבבים (רצוי במטרפה) בלי להפסיק למשך דקה.
כעבור דקה, מוסיפים את החלב, קוביותבצל מטוגן דורות, קוביות פסטו דורות וקוביות עשבי תיבול איטלקי דורות. מבשלים עוד כ5 דק' תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהתערובת אחידה וללא גושים.
מוסיפים את הפסטה, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
מכבים את האש, מערבבים פנימה את הביצה ו2/3 מהגבינה המגורדת.
מעבירים לתבנית פיירקס, מערבבים את פירורי הלחם עם החמאה המומסת ומפזרים מעל. מסיימים בפיזור הגבינה שנותרה, ואופים במרכז התנור במשך 25 דק' .
מוציאים מהתנור, מניחים בחוץ כ4-5 דק' לפני ההגשה (הגבינה רותחת!)
'ניתן להשתמש בכל פסטה שתרצו, הפסטה המומלצת על ידינו למנה היא פסטה קצרה בצורת ר