סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

מרק פטריות

מרק פטריות
הדפס

מס סועדים: 4 | זמן הכנה: 10 דקות | זמן בישול: 20 דקות

מרכיבים

  • 50 גרם חמאה  
  • 2 כפות שמן זית  
  • 500 גרם פטריות טריות (שמפיניון או שמפיניון ופורטובלו)  
  • 2\1 כפית פלפל שחור  
  • 2 קוביות שום דורות  
  • 6 קוביות בצל מטוגן דורות  
  • 2 כפות קמח לבן  
  • 2 כפות יין לבן  
  • 2 כוסות מים (500 מ"ל) 
  • 2 כוסות חלב (500 מ"ל) 
  • ענפי טימין או כף טימין יבש  
  • 1 עלה דפנה  
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 
  • 4 קוביות פטרוזיליה דורות  
  • מלח לפי הטעם  

  1. פורסים או קוצצים גס את הפטריות. 
  2. מחממים היטב סיר רחב על להבה חזקה. רצוי להשתמש בסיר רחב כדי לטגן את הפטריות היטב.
  3. מוסיפים לסיר חמאה, שמן זית ואת הפטריות. מטגנים 4-5 דקות ומערבבים מדי פעם. 
  4. מוסיפים 6 קוביות בצל מטוגן דורות ו-2 קוביות שום, מטגנים ומערבבים דקה נוספת.
  5. מוסיפים 2 כפות קמח לבן ומערבבים.
  6. מוסיפים יין לבן ומערבבים.
  7. מוסיפים מים, חלב, טימין ועלה דפנה. מביאים לרתיחה ומחלישים את האש עד לבעבוע קל.
  8. כעבור 20 דקות, מוציאים את עלה הדפנה וענף הטימין. 
  9. מוסיפים שמנת מתוקה ו-4 קוביות פטרוזיליה דורות. מבשלים עוד 2 דקות נוספות.
  10. טוחנים את מרק, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם.
שלח מתכון
  • לעצמי
  • לחבר
  • שתף
למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

תבשיל חומוס ולימון כבוש

בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

 
הצטרפו לניוזלטר שלנו

    X