סינון מתכונים

חפש מתכונים עם תגים

חלביצמחוניטבעוני

חפש רק מתכונים ללא

חפש רק מתכונים עם

נאן שום – לחם הודי שטוח במחבת

נאן שום – לחם הודי שטוח במחבת
הדפס

מס יחידות: 12 | זמן הכנה: 25 דקות | זמן תפיחה: 2 שעות

מרכיבים

    לבצק:

    • כוס חלב בטמפרטורת החדר  
    • 1.5 כפית שמרים יבשים (7 גרם) 
    • 2 כפיות סוכר (10 גרם) 
    • 3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם) 
    • 1 כפית אבקת אפיה  
    • 4 כפות יוגורט (ניתן לבחור כל סוג יוגורט) 
    • 2 כפיות מלח (10 גרם) 
    • חמאה מומסת (20 גרם) 

    להכנה:

    • 3 קוביות שום דורות  
    • 4 קוביות פטרוזיליה דורות  
    • חמאה מומסת (100 גרם) מחולקת לשניים 
    • מלח גס  

    1. מוציאים לקערה שמרים, סוכר, חלב ומערבבים.
    2. מוסיפים קמח, אבקת אפיה ויוגורט. לשים במיקסר עם וו לישה או בידיים כ-5 דקות עד שמתגבש בצק אחיד.
    3. מוסיפים את המלח והחמאה ולשים 2-3 דקות נוספות. 
    4. מגבשים לכדור ומניחים בקערה מכוסה במקום חמים לשעתיים.
    5. מגלגלים את הבצק לנקניק ומחלקים ל-12 חתיכות. 
    6. מכדררים את החתיכות לכדורים קטנים על משטח העבודה (הבצק אמור להיות רך ולח, אין צורך בקימוח המשטח). מכסים במגבת.
    7. מחלקים לשתי קערות: באחת, ממיסים 100 גרם חמאה. בשנייה, מוסיפים 3 קוביות שום דורות ו-4 קוביות פטרוזיליה דורות ומערבבים.
    8. מחממים מחבת טפלון קטנה על להבה בינונית.
    9. מרדדים עיגול בצק ומברישים צד אחד בחמאה מומסת. מניחים במחבת כשהצד המרוח נוגע במחבת. אם המחבת חמה מספיק יישמע צליל של צלייה מהמחבת.
    10. כעבור שתי דקות יחלו להופיע בועות גדולות. זה הזמן להבריש את הצד העליון ולהפוך בזהירות. מרדדים את הבא בתור. מתקדמים יכולים לנסות עם שתי מחבתות קטנות במקביל.
    11. מחכים דקה נוספת ומוציאים. מברישים מיד בחמאה המתובלת ומפזרים מעט מלח גס.
    12. את הבאים מניחים בערמה על הראשון, מכסים במגבת ומגישים חם.
    את מה שנשאר עוטפים בנייר כסף ומקפיאים. כאשר רוצים לאכול שוב - מחממים בטוסטר אובן או במחבת טפלון.
    שלח מתכון
    • לעצמי
    • לחבר
    • שתף
    למתכון זה כדאי שיהיה לכם:

    תבשיל חומוס ולימון כבוש

    בקרו בעמוד המתכונים שלנו וחפשו בתוך מאגר של מאות מתכונים טעימים

     
    הצטרפו לניוזלטר שלנו

      X