6-8 סועדים | הכנה: 10 דקות | בישול: 20 דקות | כולל: 30 דקות
מרכיבים
לקינואה:
2 כפותשמן זית
2 כוסותקינואה
3 כוסותמים רותחים
1/2כפית מלח
לירקות צלויים:
2בצל סגולקלוף
300 גרםדלורית(כחצי דלורית)
1קישוא
1 כוסכרוביתמפוררת (טרייה או קפואה)
2סלקקלוף
2 כפותשמן זית
4 קוביותפטרוזיליה דורות
4 קוביותכוסברה דורות
4 קוביותבזיליקום דורות
לתיבול הסלט:
1מיץ לימון
3 כפותשמן זית
מלח
פלפל שחור
מוציאים את כל קוביות עשבי התיבול של דורות לקערה קטנה ומניחים בצד.
מבשלים את הקינואה: מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את הקינואה ומערבבים עם כף כדקה. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים ומלח, מכסים את הסיר ומחלישים את הלהבה. מפעילים טיימר ל-15 דקות.
בתום 15 דקות, מכבים את האש ומעבירים את הקינואה לתבנית אפייה או כל כלי רחב ומניחים בצד להתקרר.
במקביל, מחממים תנור ל220 מעלות וחותכים את הירקות לקוביות קטנות (1X1 ס"מ בערך). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל.
מוסיפים חצי מכמות קוביות עשבי התיבול דורות למגש עם הירקות ואת החצי השני שומרים בצד.
מערבבים את הירקות במגש, צולים בחלקו העליון של התנור 10-12 דקות עד שהירקות מתרככים. מוציאים ומניחים בצד להתקרר.
מרכיבים את הסלט: מעבירים לקערה גדולה את הקינואה והירקות, מוסיפים את החצי השני של קוביות דורות ששמרנו, מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל. מערבבים בעדינות עם כף, טועמים ומגישים.