מחממים סיר קטן על להבה בינונית, מוסיפים שתי כפות שמן זית, את הקינואה ומעט מלח. מערבבים עם כף עץ במשך דקה, מוסיפים 600 מ״ל מים רותחים (למדוד בכוס מידה). מחלישים את הלהבה מיד, מכסים ומפעילים טיימר ל15 דק'.
מכינים את הרוטב: מניחים את כל המרכיבים בצנצנת, סוגרים היטב ומנערים עד שהרוטב אחיד.
מקלפים וחותכים את התפוח, הבצל, והסלק לקוביות קטנות ככל הניתן. ככל שהסכין תהיה חדה יותר, הירקות ישמרו על הצבע שלהם לזמן ארוך יותר מבלי להשחיר. ניתן להשתמש גם במעבד מזון- התוצאה תהיה קרובה בטעם אך קצת פחות יפה.
בתום 15 דק', מעבירים את הקינואה לקערה רחבה ומקררים (במידה וממהרים, אפשר להכניס למקרר).
כשהקינואה הגיעה לטמפרטורת החדר, מוסיפים את הירקות (משאירים מעט מכל סוג בצד להגשה). מוסיפים רבע מכמות הרוטב ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים רוטב, מלח ופלפל לפי טעמכם. את שארית הרוטב ניתן לשמור במקרר לסלטים.