4-5 סועדים | זמן הכנה: 15-20 דקות | זמן בישול: 50 דקות | זמן כולל: שעה ו-10 דקות
מרכיבים
500 גרם בשר בקר טחון
2 כפות שמן זית
5 קוביותשום דורות
5 קוביותבצל מטוגן דורות
4 קוביותכוסברה דורות
4 קוביותפטרוזיליה דורות
1 כפית מלח
פלפל שחור
2 כפותרוטב ווצ׳סטר
1 כף רסק עגבניות
1 פחיתעגבניות מרוסקות
2 כוסות אפונה וגזר קפואים
4 תפוחי אדמה(רצוי אדומים)
אופן ההכנה
במחבת טפלון משחימים את הבשר הטחון ומסננים.
במקביל בסיר רחב יחסית, מטגנים את קוביות שום דורות. אחרי דקה מוסיפים את הבשר, קוביות בצל מטוגן, קוביות כוסברה דורות וקוביות פטרוזיליה דורות. ממשיכים לבשל על להבה בינונית כחמש דק',מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, מלח, פלפל ווצ׳סטר ומבשלים כ15 דק'. מכבים את האש ומערבבים פנימה את האפונה והגזר.
מעבירים את התערובת לתבנית פיירקס משומנת.
שוטפים היטב את תפוחי האדמה (אין צורך לקלף), פורסים לעיגולים דקים (רצוי במנדולינה) ומסדרים אותם במניפה מעל לתערובת.
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שתפוח האדמה מוכן ומשחים קלות.
ניתן להחליף את תפוחי האדמה הפרוסים בפירה תפוחי אדמה (עוד שלב הכנה)