8 סועדים | זמן הכנה: 30 דקות + 50 דקות | זמן אפיה: 40 דקות | זמן כולל :120 דקות
כמות ל-2 קישים בגודל 22 ס"מ
מכינים את הבצק:
1. במעבד מזון מניחים את הקמח, קוביות החמאה, גבינת פרמזן מגורדת
ו-10 גרם מלח.
2. מעבדים בפולסים קצרים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את
המים וממשיכים בעוד כמה פולסים עד שמתגבש בצק.
3. מוציאים את הבצק, מעצבים בידיים לכדור ועוטפים בניילון נצמד.
4. מקררים במקרר כשעה או במקפיא כ-20 דק'.
5. משמנים שתי תבניות קיש, מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים
לעובי חצי סנטימטר ומניחים בתוך התבנית.
* בצק פריך מאוד נוח לתיקונים, יש חור? פשוט קחו עוד חתיכת
בצק ותסתמו בעדינות עם האצבעות.
6. מכניסים את שתי התבניות למקרר לשעה לפחות או למקפיא
ל-20 דק' לפחות.
הכנת המילוי:
1. פורסים את הבצל דק דק (אפשר עם מנדולינה או פורס של
מעבד מזון)
2. מניחים את הבצל עם 4 כפות שמן זית במחבת רחבה ומדליקים
אש בינונית.
3. פורסים את הפלפל לרצועות דקות ומוסיפים למחבת.
4. מזהיבים את הפלפל והבצל כ7-10 דק' עד ששניהם
מתרככים.
5. מוסיפים: קוביית שום חריף דורות, 2 קוביות פסטו דורות ו-2
קוביות פטרוזיליה דורות וממשיכים להזיע עוד 3-4 דק'.
6. מוסיפים פפריקה מעושנת, מלח ופלפל, מערבבים היטב ומכבים
את האש.
7. מקררים בקערה או במקרר עד שמגיע לטמפרטורת החדר.
8. מוסיפים לקערה את הריקוטה, מוצרלה מגורדת, שמנת וביצים
ומערבבים. מוסיפים כף קמח ומערבבים שוב.
9. מחממים תנור ל180 מעלות.
10. מוציאים את התבניות מהמקפיא, יוצקים לתוכן את התערובת
(הקפידו לא לגלוש מהשוליים).
11. אופים כ-45 עד 50 דק', עד שהשוליים מזהיבים וכשנותנים
מכה קטנה בצד הקיש, רואים שהמילוי יציב.